Övertygande årsdebut av Hidalgo Heldia
Hidalgo Heldia visade ifjol enorma fartresurser. Igår glänste den kraftfulle valacken när han vann överlägsen i sin årsdebut för tränaren Conrad Lugauer. Foto: Magnus Strömsten.

Övertygande årsdebut av Hidalgo Heldia

Det är inte så många travare som har ett rekord under 1.10. Men Conrad Lugauers valack travade redan ifjol 1.09,6 och därför fanns förväntningar på Hidalgo Heldias årsdebut inför gårdagens tävlingar på Mantorp.


Den kraftfulle valacken värmde på ett strålande sätt. När startbilen släppte fältet öppnade Jägersrohästen snabbt och var tidigt i ledningen. Halvvarvet inleddes efter 1.09,5 och det såg ut som Conrad Lugauer hade problem att få hästen att slappna av.
 - Han blev för pigg efter 800 meter och jag kunde inte sänka tempot som jag ville. Klart man blev lite orolig i det läget, tyckte Jägersrotränaren.
1.12,2 travade första rundan och banan igår var inte helt lättsprungen. Men Hidalgo Heldia drog på i 50 meters ledning och 1.500 meter gick efter snabba 1.12,5. Krafterna tröt lite sista biten men ändå blev segermarginalen hela 40 meter. Segertiden blev 1.13,1a/2140 m.
 - Min häst blev lite för vass, men han var tillräckligt stark för att ändå vinna överlägset. Det är nog bara att konstatera att Hidalgo Heldia är bäst över sprinterdistans och kanske klarar han även medeldistans, betygsatte Conrad Lugauer.

Vunnit tre av fyra lopp
Vaggerydsamatören Peter Johansson vet vi sedan tidigare att han är skicklig. 2023 har startat strålande och stallets tre starthästar har segrat i 43% av sina starter. Men Peter är ännu värre som körsven. Fyra uppsittningar har gett tre segrar.
 - Det är väldigt konstigt för det har varit så dåliga träningsförhållanden nu i början av året. Jag har knappt kunnat träna hästarna alls så resultaten förvånar mig, berättade Peter efter gårdagens triumf med Rendez Vous.
Rendez Vous var bara bäst i sitt lopp. Efter 800 meter kom den franskstammade valacken fram utvändigt ledaren. Halvvarvet från mål tryckte Peter Johansson på gaspedalen och segermarginalen ökades hela vägen in mot mål.
 - Det här är en jävla bra häst. Rendez Vous har kapacitet och är stark som en björn, berömde Peter Johansson sin adept i segerintervjun.

Fin treårsdebutant
Hemmatränaren Stefan P Pettersson presenterade igår en fin debutant. Det var treårige Katzenjammer – döpt efter en norsk musikgrupp – som övertygade tillsammans med körsvennen Magnus Jakobsson.
 - Jag kände redan i värmningen att det här var något extra. I inledningen körde jag på säkerhet. När jag begärde lite in mot slutsvängen fick jag fulla tömmar. Det kändes som det fanns mycket sparat när vi passerade mållinjen, ansåg segerkusken.
Segertiden för Katzenjammer (e Fourth Dimension-Extase d’Inverne) blev 1.16,8/2140 m.

Tränarseger till Selin
Hemmatränaren Mikael Selin tog ytterligare en tränarseger i kvällens sista lopp. Årets fjärde, varav den andra på hemmaplan och det placerar Selin som fyra i ligan bakom trion Rick Ebbinge (Hd), David Persson (Ax) och Mp-kollegan Stefan P Pettersson.
Segervapnet denna gång var Wild Marke som ledde sitt lopp från start till mål med Claes Svensson i vagnen. Segertiden blev nya rekordet 1.16,7/1640 m.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*