Östgötsk anknytning i Prix d'Amerique
Hooker Berry, som sköts om av Rebecca Lejon Strand, spurtar hem årets Prix d'Amerique-upplaga tillsammans med Jean Michel Bazire. Foto: TR Bild Lars Jakobsson.

Östgötsk anknytning i Prix d'Amerique

Årets vinnare i Prix d’Amerique blev sexåringen Hooker Berry, som flög fram till seger tillsammans med tränaren Jean Michel Bazire. Som skötare till vinnarhästen återfinns Rebecca Lejon som är född i Östergötland.  

Snart 26-åriga Rebecca Lejon Strand är dotter till Johan Lejon som växte upp i Mantorp. På 90-talet lämnade Johan Lejon Mantorp, för flytt till Jägersro. Han var då tillsammans med Veronica Strand, mångårig B-tränare på Mantorp.
Paret fick 1997 dottern Rebecca som föddes i Östergötland men som också tillbringade många år i Skåne. Pappan Johan har varit proffstränare på Jägersro sedan 2006.

Eftersom Johan Lejon alltid har varit intresserad av fransk travsport blev det naturligt att Rebecca provade lyckan i Frankrike som hästskötare. Som 19-åring lämnade hon Sverige och tog anställning hos Jean Michel Bazire.

Där har hon skött om flera topphästar och årets vinnare Hooker Berry var hennes tredje passhäst i Prix d’Amerique. Tidigare har hon haft med Looking Superb och i fjol Feydeau Seven.

Hooker Berry var tredjehandsfavorit i gårdagens Prix d’Amerique-löpning och vinnaroddset stannade vid 8,50 ggr pengarna. Segertiden blev 1.11,7/2700 m och belönades med ett förstapris på drygt fem miljoner kronor.

Hästens skötare Rebecca Lejon gick omkring och funderade strax efter att loppet gått i mål
– Jag fattar ingenting! Alla bara går runt och gråter och jag fattar ingenting. Jag har tagit hand om honom sedan han kvalade. Jag tyckte att Jean-Michel körde lite för hårt i tredjespår och ville att han skulle ner på innerspår. Men han brukar ha rätt, och det hade han i dag igen, sa vinnaren Rebecca Lejon till Kanal 75.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*