Oskar vann med Eye For Showtime
Eye For Showtime toppspurtar till lätt vinst. Foto: Kurre (Kurt Einevåg)

Oskar vann med Eye For Showtime

Oskar Svanbergs stall har varit drabbat av olika virus i sommar. I slutet av juli var stallet kvitt dom värsta problemen och hästarna kunde åter börja tränas rationellt. Efter stallets comeback 1/9 kom i helgen första segern då Eye For Showtime spurtade till vinst på nya rekordet 1.15,4/2140 m!

Oskar hade två hästar med sig till Färjestads tävlingar i lördags. Han körde själv Eye For Showtime i ett stolopp som hade ett förstapris på 50.000 kr. I det inledande V75-loppet anlitades Erik Adielsson bakom Global Unspoked.

Först ut var Eye For Showtime som hade lottats till ett knepigt femtespår i volten. Förutsättningarna blev lite bättre efter en strykning och Oskar kom bra iväg, medan flera motståndare straffade ut sig den första biten.
Springspårhästarna Honey’s Miracle och Favourite Picture kivades om ledningen den första biten och det kostade 1.11,9 för den förstnämnda att erövra taktpinnen.
Oskar låg som trea efter en lugnare avgång och kunde ansluta till tätduon efter ca 650 m. Kort därefter gick en konkurrent ut i andraspår och även Björn Goop avancerade fram utvändigt om ledaren med Keystone Bullseye.
Efter ett inledningsvarv på 1.15,4 fortsatte täthästarna i ett friskt tempo på slutrundan. Goop-hästen hade problem tidigt och de tre första hästarna på innerspår gick loss från klungan. Honey’s Miracle och Favourite Picture mätte återigen sina krafter i slutkurvan och strax därbakom tassade Eye For Showtime med.

Oskar Svanberg lyfte ut stoet för attack i början av upploppet och sista 100 meterna in mot mål, var det fyraåriga stoet klart starkast och hon vann till slut med drygt en längd på nya rekordet 1.15,4/2140 m. En rejäl rekordsänkning från 1.17,1!
Eye For Showtime ägs av Oskar och hans fru Anna Svanberg. Förstapriset uppgick till 50.000 kr.

Senare under dagen toppspurtade även Global Unspoked till en fjärdeplats i V75-loppet, och belönades med 14.500 kr.
Två tydliga bevis på att Oskar har lyckats vänta ut virusen och hunnit träna hästarna tillräckligt mycket.

Sedan 1 september har stallets hästar gjort tio starter, med en seger, ett andra- och två tredjeplatser som bästa resultat. I prispengar har det blivit 111.400 kr.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*