Oldboys vann juniorchanslopp
Med bra spänst över mål vann Julietta Doc och Lars-Erik Nilsson på Färjestad i måndags. Foto: Lennart Kihlman.

Banans äldsta kusk, Lars-Erik Nilsson 78 år ung, vann lopp i måndags på Färjestad. Loppet var ett s k Juniorchanslopp öppet bland annat för kuskar under 18 år. Gammal är äldst visade ”Lasse” när han svepte förbi fältet i sista kurvan och vann loppet enkelt.

Från ett bakspår tog Lasse en lugn start med täthästen Running Coktail öppnade första halvvarvet på snabba 1.10,8. Upp till varvning sjönk tempot avsevärt och Julietta Doc kunde därmed ansluta till en behaglig position i 2-par utvändigt. Varvspasseringen skedde på 1.14,9.

På slutrundan galopperade Livi Precious som återfanns först i andraspår, istället klev Staro Kitty ut i andraspår snett bakom ledaren. Julietta Doc anföll i tredjespår i ingången till sista kurvan och vid utgången av densamma hade det femåriga stoet kopplat segergreppet.

In mot mål kunde Lasse finåka med stoet, och segermarginalen blev ändå fem längder! Segertiden noterades till nya rekordet 1.15,5a/2140 m.

Förstapriset uppgick till 25.000 kr och detta var stoets andra seger i karriären i hennes 26:e start. Första segern kom i december 2019 som treåring och inbringade 50.000 kr.

För 78-årige Lars-Erik Nilsson var det årets första seger och den första sedan vinsten med Julietta Doc 2019.

Att vinna lopp som 78-åring tillhör inte vanligheterna i Sverige. Aktuella rekordet som äldsta segrande kusk i Sverige innehar Tommy Holmgren (J) som vann lopp 2019 som drygt 80 år.

Lars-Erik Nilsson tillhör ett gäng som fortfarande är aktiva och har segrat som 78 år, förutom han finns Per-Olof Svantesson (Ö) och Olle Elfstrand (Ax) på våra breddgrader.

- Mina hästar visar bra stallform nu och jag tänker vinna fler lopp i höst tipsar Lars-Erik!
 - Julietta Doc är stark och passar fint framöver. Jag har tagit hästarna lugnt under sommaren men nu snart ska vi skörda. Hon har ett fint lopp på Mantorp 27/9.
 - Baton Westwood har visat uppåtform den senaste tiden. Han var duktig tvåa på Mantorp i fredags en nöjd 78-åring.

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*