Östgöta-uppfödningar är segerstaplare
Martina Wassbergs uppfödning Hackels Humlan här vid seger på Solvalla 21 februari. Kommer tredje raka segern på Bollnäs 26 mars? Foto: TR Bild.

Östgöta-uppfödningar är segerstaplare

Två uppfödare i Östergötland har varsin uppfödning som för dagen ståtar med två raka segrar. Martina Wassbergers Hackels Humlan (bilden) är obesegrad i februari. Anders Svanbergs T.Wall’s Kastor är obesegrad i två starter under mars.  

33-åriga Martina Wassberg flyttade i slutet av 2018 från Norrland till gården Hackel Södergård utanför Rimforsa. Där började hon på egna ben, med uppfödning som idag omfattar sex uppfödningar. Enda hästen som har kommit start är Hackels Humlan, som är femåring efter Kadett C.D. och Umbra Streamline.
Hackels Humlan såldes i början av 2021 till HB Team I/C i Ludvika som fortfarande idag äger hästen. Amatörtränaren Ida Magnusson har tränat hästen hela tiden, förutom en kort period hos Kajsa Frick.
Hackels Humlan debuterade i juni som 4-åring och första säsongen på banan inbringade 73.500 kr via sju starter. I år har det varit ”tjällossning” med två segrar på tre starter med Conny Midutski i vagnen.
Tredje raka segern kan fixas på Bollnäs kommande tisdag i ett lunchlopp. Årets tre starter har givit 97.500 kr i prispengar.

På måndag kvalar även Hackels Lumiere (e Super Photo Kosmos-Chaperonrouge W.F.) på Mantorp. Evelina Jonsson tränar och treåringen körs av Jakob Smith.

Snart 69-årige Anders Svanberg är mer känd för den östgötska travpubliken. Han har hållit på med travhästuppfödning sedan 1983 då Bricole Action kom till världen. 2009 föddes T.Wall’s Evita, den första hästen med kennelnamnet T.Wall’s. Efter enstaka föl fram till 2016 gjordes en satsning som 2017 gav två avkommor i T.Wall’s Kastor (och Kali). 2018 Lotus, 2020 Notorius och Nugget. 2021 namngavs en uppfödning till Your Honour och 2022 en till Pacemaker.

Sjuåringen T.Wall’s Kastor (Brad De Veluwe-Maxi Kimberly) är hittills den framgångsrikaste uppfödningen, före Another Will (född 1995) som sprang in 212.000 kr.
T.Wall’s Kastor såldes på en auktion i september 2018 och gick in i träning hos Joakim Lövgren på Jägersro. Det dröjde ända till oktober som 4-åring innan hästen kom till kval. Fyra starter i slutet av 2021 gav 64.000 kr via två vinster. Som femåring sprang hästen in 127.950 kr på 15 starter.

I somras, efter sex segerlösa lopp som 6-åring flyttades hästen till Oskar Kylin Blom på Gävletravet. Där har det blivit en nytändning med fyra segrar på 13 starter. På slutet har tre av fyra starter varit i monté och nu ståtar hästen alltså med två raka montésegrar under mars på Eskilstuna 3 mars och Solvalla 20 mars.

På skärtorsdagen väntar en start på hemmaplan i Gävle. Det är ett sulkylopp, Påskstayern över 3180 m och med ett förstapris på 100.000 kr.

Vi önskar båda östgöta-uppfödningarna lycka till framöver.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*