O'Boy vann efter dramatik
O'Boy och Julia Andersson passerar Elle Titation precis innan mål och vinner på 1.12,8a/1640 m. Bild: Kurt Einevåg.

O'Boy vann efter dramatik

Den sjuårige fuxen O’Boy (bilden) har gjort nio starter i monté. Igår startade han på Färjestad och i sadeln fanns Julia Andersson. Efter ett dramatiskt upplopp slutade det med en seger för O’Boy på nya rekordet 1.12,8a/1640 m.

Stefan Dahls travare startade från ett tiondespår bakom bilen och togs lugnt i starten. Metallica I.R. reds offensivt från spåret bredvid och nådde ledningen som kostade 1.08,8 första halvvarvet.
Upp till varvning fortsatte Jessica Handorff i ett högt tempo och varvspasseringen blev 1.12,5.

Från en position som fjärde häst i andraspår, en bit ned i fältet, så förbättrade Julia Andersson sin position med O’Boy inför slutkurvan.
Det var fortfarande mitt i slutsvängen en bit fram till tättrion, som bestod av ledande Metallica I.R. med loppets favorit Goodlookin Pepper-Jonathan Carre utvändigt. Med där framme fanns också Elle Titation-Agnes Larsson.
I början av upploppet hissade ledaren nödflagg. Goodlookin Pepper såg ut att gå mot en klar seger när han plötsligt rullade över i galopp kort före mål. Där bakom stred tre hästar om ”andrapriset” och precis före mål förbyttes en fjärdeplats för O’Boy till andraplats som blev seger då Goodlookin Pepper diskvalificerades.

Segertiden för O’Boy blev nya rekordet 1.12,8a/1640 m och detta var hästens sjunde seger i karriärens 47:e start. För Julia Andersson var det fjärde årssegern i 37:e starten.  


Förstapriset var 25.000 kr och Jaana Dahl med flera äger fuxen.

Tränaren Stefan Dahl noterade sin andra årsseger i hans 19:e start. Båda är tagna med O’Boy. Det var samtidigt första segern sedan Stefan bytte uppstallningsplats.
Från Uljeberg, någon kilometer från tävlingsovalen till Veta Östergård. I princip samma avstånd men gården är belägen i riktning mot Mjölby. Med möjligheter att kunna köra i vagn ned till travbanan.

 - Precis, igår på Färjestad hade vi turen på vår sida.
 - Men hästen behöver inte skämmas för segern då han gjorde en rejäl insats och segertiden 1.12,8a var ju ett nytt rekord.
 - Vi hade det bra på gamla stället, men här på nya gården verkar hästarna ha fått ett lyft. Vi trivs fantastiskt bra.
 - O’Boy strulade det för inför loppet på hemmaplan 4 juni, men han gick rejält över mål som oplacerad på en 14-tid. Även Holliday Sisu som startade samma dag hade sparat över mål, trots en 15-tid. Han känns riktigt bra och startar förmodligen igen på hemmaplan 23 juni avrundar en nöjd Stefan Dahl.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*