Nyinsatt STL-dag på Mantorp lördag 20 mars
Det blir nya STL-tävlingar på Mantorp igen 20 mars! Bild: TR Media

Nyinsatt STL-dag på Mantorp lördag 20 mars

Lördag 20 mars körs den så kallade Unionskampen på norska Momarken. På grund av de strikta begränsningarna kring gränspassager blir det förmodligen svårt för svenska tränare och kuskar att starta i Norge den dagen. Svensk Travsport har därför planerat in en nyinsatt STL-tävling på Mantorp samma dag.

- Pandemin orsakar fortsatt problem för gränspassager mellan Sverige och Norge, och mycket tyder på att tuffa begränsningar finns kvar även om en månad. Momarkens STL-tävlingar 20 mars riskerar därmed i praktiken att bli utan svenskt deltagande. Därför vill vi erbjuda de svenska tränarna, hästägarna och övriga travintresserade en extrainsatt svensk STL-tävling den lördagen, berättar Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Mantorp kör STL lördag 20 mars

- Mantorps nya tävlingsdag har tolv lopp med fullständiga STL-försök och samma prispengar som en ordinarie STL-lördag. Det blir alltså ytterligare en försöksomgång i STL-meeting 3, eftersom även Momarkens STL-omgång genomförs som planerat - fast troligen med helnorska startfält. Detta blir de två första försöksomgångarna i det långa STL-meeting som mynnar ut i finaler på Solvalla under Elitlopps-helgen, säger Petter Johansson.

Vårt eget spelbolag ATG kommer att erbjuda spelet V75 till Mantorps tävlingar 20 mars, som sänds i tv på samma sätt som en vanlig STL-lördag. Startanmälningarna till Mantorps tävlingar 20 mars sker söndag 14 mars.

Du hittar de nya propositionerna i tävlingskalendern på travsport.se eller via länken nedan
https://sportapp.travsport.se/propositions/raceday/ts592297

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*