Nya segrar för Stefan
Shutupandscratchme vid tidigare seger i långlopp. Foto: Magnus Strömsten.

Nya segrar för Stefan

Stefan P Pettersson har bra stallform och på bortaplan kom två nya segrar i helgen. I fredags segrade Legend Le Soleil på Kalmartravet och i söndags vann Shutupandscratchme i Eskilstuna.

Treåringen Legend Le Soleil gjorde karriärens fjärde start och som bäst hade valacken placerat sig som trea innan besöket i Kalmar.
Körande Peter Ingves kom bra igenom från bakspår i en annars galoppfylld inledning, där hälften av dom startande galopperade bort sig.
Med stora kliv så kunde Legend Le Soleil köras till ledning efter 800 m och första varvet öppnade Mp-hästen på km.tiden 1.19,2.

På slutrundan ökades tempot succesivt och när Ingves lättade på tömmarna i början av upploppet så lämnade Legend Le Soleil konkurrenterna och vann loppet med fyra längder.
Segertiden skrevs till 1.18,3/2140 m och förstapriset uppgick till 25.000 kr. Bifirma Stall Mållinjen äger treåringen.

Två dagar senare var det dags för tävlingar i Eskilstuna med GS75-spel.
I den femte avdelningen som var ett långlopp över 2640 m tillhörde Shutupandscratchme en av fältets mest betrodda hästar.
Körande Kim Eriksson hade ett femtespår på tillägg att ”brottas” med och det löste han galant. Positionen blev 3-par ytter i loppet där Kalas inledde första halvvarvet på 1.16,7 för Isac Lindberg.
Strax innan avslutningsvarvet började lyftes den femårige travaren ut för attack i tredjespår och dryga halvvarvet senare ”landade” hästen utvändigt om ledande Kalas.
Upploppet ned kämpade Mp-hästen ned ledaren och höll också skuggande Eldorado-J Kontio ifrån sig.
Segertiden blev 1.16,1/2660 m och detta var hästens andra seger hos Stefan i sjätte försöket. Den första segern, på Mantorp 5 oktober togs också i ett långlopp och det passar den starka Make It Happen-sonen fint.
35.000 kr kunde delägarna Borg, Lager, Lundberg & Johanson inkassera.

Skötare till såväl Legend Le Soleil som Shutupandscratchme är Sandra Stjernström.

Segrarna var Stefan P Petterssons 21:a och 22:a för året. Stallets hästar har sprungit in drygt 2,8 miljoner kronor.
För Kim Erikssons del var 94:e årssegern och han närmar sig alltså det magiska 100-strecket. Även i pengar närmar han sig en stor gräns. 9.289.850 kr är alltså drygt 700.000 kr från det 10 miljonersgränsen.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*