Nya regler för publik på travtävlingar från 1 juni!

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har beslutat att lätta på restriktionerna gällande allmänna sammankomster vid kultur- och sportevenemang från och med 1 juni. Därför finns nu också möjligheten för alla travbanor att ta in ett begränsat antal personer på publikplats i samband med travtävlingar. Dock kommer stallbackarna tillsvidare att fortsatt vara strikta arbetsplatser under tävlingsdagarna.

 

Publik inomhus, utomhus och restaurang

Folkhälsomyndigheten har satt begränsningar i antal personer som får släppas in på publikplats beroende på om det är inomhus eller utomhus och om det är tilldelad sittplats eller inte. De olika travbanorna arbetar nu med att förbereda sina anläggningar för att kunna ta emot det antal besökare som deras anläggningar och lokala smittläge tillåter. Det finns nämligen fortsatt lokala restriktioner som kan begränsa antalet besökare vid allmänna sammankomster. Det kommer att vara de lokala travsällskapen som ansvarar för beslut och kommunikation kring vilka publikmöjligheter som erbjuds vid olika tävlingsdagar.


Utöver publikplats finns som tidigare också möjligheten att ha restauranger på travbanan öppna. Här gäller fortsatt de restriktioner som gäller alla restauranger, exempelvis högst fyra personer per bord, möjlighet att hålla avstånd, endast bordsbeställning, etc. De personer som sitter på restaurangen kan heller inte röra sig fritt på arenan utan måste hålla sig i restauranglokalen. Den förändring som dock görs per den 1 juni är att restauranger tillåts ha öppet till 22:30, vilket gör att restauranger på travbanor kan hållas öppna under kvällstävlingar.

 

Välkomna tillbaka till numera Mantorp Hästsportarena.
Lördagen den 5 juni står arenan som värd för STL tävlingar med V75 med bland annat storloppen Ina Scots Ära och Östgötaloppet.
Nu planerar vi för att öppna arenan för ett begränsat antal i publik utomhus (ej anvisad plats) och vår nyrenoverade Restaurang The Horze öppnar för restauranggäster.
Mer information om bokning kommer att kommuniceras i början på nästa vecka.

VIKTIG INFORMATION

- OBS! Ingen drop-in tillåts tillsvidare då alla besökare måste ha förbokat sina platser i restaurang eller publikplats.
- Pga. rådande restriktioner tillåts max 100 personer på publikplats. (Dessa förbokas via Tickster.se)
- Stallbacken är fortsatt arbetsplats och därför fortsatt stängd.
- Förbokad biljett måste tas med, antingen digitalt eller utskriven.
- Totokassorna samt totohall kommer vara stängda.
- Inga frikort (hästägarkort, ST-kort mm) gäller just denna tävlingsdag under rådande restriktioner.
- Kontantfri arena. Vi accepterar ej kontanter vid besöket.

Mantorp Hästsportarena & Restaurang The Horze följer folkhälsomyndighetens råd, föreskrifter och rekommendationer för att erbjuda en säker och trygg miljö. Vi vill uppmana våra gäster att följa gällande restriktioner och regler.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*