Ny V64-seger för Selin
Bat Marke fick luckan i tid och tog chansen i V64-avslutningen på Färjestad. Bild: Lennart Kihlman.

Ny V64-seger för Selin

Nyligen vann han en tränardubbel inom V64-spelet. Igår kväll på Färjestad nöjde sig Mikael Selin med en seger på V64 då hans egenägda Bat Marke segrade på toppfina 1.12,6/1640 m.

Ett innerspår i volten på Färjestad gjorde Bat Marke till klar favorit i V64-avslutningen. Rikard N Skoglund fick ersätta förkylde Björn Goop. I startrusningen var Noble Dancer-T Horpestad från springspår klart snabbast och han dök till ledningen och öppnade första halvvarvet på mycket snabba 1.10,6!
I rygg på ledaren satt Bat Marke hermetiskt instängd och körande Rikard N Skoglund hade ingen möjlighet till lucka innan slutsvängen.
Efter ett inledningsvarv på snabba 1.12,5, så tröttnade Mascarpone Doc efter ett lopp utvändigt om ledaren. Utgången ur den sista kurvan kom luckan och Bat Marke tog chansen och sprintade ifrån fältet och vann enkelt på topptiden 1.12,6/1640 m.

Nytt rekord, för femåringen som därmed tog andra raka segern. Förstapriset var 30.000 kr till tränaren, uppfödaren och ägaren Mikael Selin som var nöjd dagen efter loppet.
 - Ja, det blev perfekt. Jag hade inte kunnat önskat mig något bättre löpningsförlopp.
 - Jag tyckte min häst var alldeles för hårt betrodd och ett smyglopp som det blev nu, med luckan i tid var optimalt för att kunna vinna loppet.

Detta var stallets fjärde årsseger, varav den tredje på sex starter under kort tid. Segerhästarna Bat Marke och Teanie har båda mycket startpoäng och står bra till i klass I respektive klass II. Månne får vi se dem på hemmaplan lördag 4 juni!?  

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*