Ny tränare - Tobias J Gustafsson
Tobias J Gustafsson gjorde bra reklam för sig på hemmaplan senast. Två kusksegrar på fyra starter. Foto: Magnus Strömsten.

Ny tränare - Tobias J Gustafsson

Vi på Mantorp Hästsportarena är väldigt glada att kunna hälsa hemmasonen Tobias J Gustafsson välkommen tillbaka till Mantorp. Tobias som fyller 39 år senare i månaden, påbörjade sin karriär som travtränare redan 2009 på Mantorp. Han har både före och efter den tidpunkten varit aktiv på olika ställen i travvärlden.

Efter att körlicensen startades upp på Mantorp 2000 har det blivit flera turer till USA och arbete hos östgötarna Jimmy Takter och Per Engblom. En lärorik lärlingsperiod på såväl Mantorp (med Opal Viking) som Solvalla (stall Tilly) medförde att tränarlicensen som sagt plockades ut på Mantorp 2009.
 - Jag var över hos Jimmy Takter första rundan 2001-2004. Därefter en vända till efter att min tränarrörelse avslutades i Sverige. Åren 2013 och 2014.
 - Jag har fått lära mig mycket om unghästträning, då jag blev skolad av Jimmy Takter. Det var en väldigt givande tid och samtidigt en kul period i livet.
 - Kända travhästarna Maven och Creatine, som bägge sprang in drygt 15 miljoner hade jag ansvaret för en tid.
 - Andra mer lokala hästar som jag har haft hand om i unghästträning är Catch My Love (hos Susanne Jansson) och Ivar Sånna (stall Sånna/Jan Hellstedt).

Efter den senaste perioden i USA hos Per Engblom landade Tobias i Sverige förra året, på höstkanten. Tanken fanns redan då att flytta hem till Mantorp.
 - Ja, det stämmer. Jag tackade dock ja till en anställning hos Stall Courant som unghästtränare tillsammans med Marcus Schön.
 - Det är kul att forma unghästar och förbereda dom så gott som det går inför tävlingskarriären.

Tobias som vann två lopp på fyra uppsittningar förra travkvällen på hemmaplan tänker fortsätta att både träna häst och köra lopp åt andra.
 - Jag kommer att fortsätta med löpkörningen. Nu är jag disponibel på ett helt annat sätt. Mantorp och dess stallområde är ju en central plats och jag kan disponera tiden och vara med på lunchtrav till exempel.

Tobias hyr nu stallet som heter R1, placerad mitt på stallområdet. Stallet rymmer åtta boxar och i nuläget finns en box ledig.
 - Ja det stämmer. På träningslistan finns en tre- och en femåring som är familjehästar. Dom får vara inne på Mantorp en tid när det finns boxar åt dem. Sedan är tanken att dom ska tillbaka till gården i Klockrike, som ligger 15-20 minuter från banan.
 - Därutöver har jag en tvååring och fyra ettåringar på listan nu. Några av hästarna är efter Oasis Bi och tanken är att dom ska formas till och tränas upp, för att gå vidare till Stefan P Pettersson.
 - Jag kommer även följa Kriterieauktionen 24-26 september för att kolla in auktionshästarna och fylla upp stallet avslutar Tobias J Gustafsson.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*