Ny STL-start för Kim och stallet utökas
Claw vid senaste segern. På hemmaplan i december i fjol. Foto: Magnus Strömsten.

Ny STL-start för Kim och stallet utökas

Kim Eriksson har tidigare varit ett bekant ansikte på lördagarna, som körsven då veckans största löpningar avgjordes. I morgon på Gävletravet är han med igen, då egentränade Claw finns med i startlistan (V75-5). Förra lördagens start i klass II-finalen med King Kong resulterade i en fjärdeplats värd 35.000 kr.

Femåringen Claw vann fem lopp i fjol på 13 starter och var segerrikaste häst på Mantorp. I år har nio starter givit fyra andraplatser som bästa resultat, varav tre stycken i dom tre senaste starterna.
Spårlottningen gav ekipaget ett tredjespår bakom bilen och tränaren Kim Eriksson andas optimism inför Gävle-starten.
 - Hästen känns jättefin för dagen. Allt verkar toppen och han brukar i och för sig nästan alltid kännas fin.
Ettorna i fjol har blivit andrapris i år?
 - Ja lite märkligt är det och speciellt tre i rad sticker ju ut lite. Hästen har varit duktig i dessa tre starter och det kunde ha varit bättre resultat med minsta lilla bättre klaff i loppen.
 - Han har testat STL förut och han går visserligen i en högre klass (I) nu. Han har gjort det bra utan att räcka hela vägen på slutet. Jag hoppas och tror att han duger i morgon.

King Kong i klass II
Förra lördagen slutade King Kong fyra i klass II-finalen på Åbytravet och erhöll 35.000 kr. Därmed blev femåringen kvar i den lägsta klassen i STL och redan kommande onsdag startar han i ett nytt STL-försök på samma bana.
 - Uppgiften denna gång är ett sprinterlopp med bilstart. Jag hade hoppats på ett framspår men det åter spår nio vilket han hade på Hagmyren nyligen.
 - Hästen är klart bäst i ledningen och det var synd på spåret över den här korta distansen. Det är dock större chans att kunna hävda sig på Åbytravet med sitt upplopp, än på Hagmyren som är lite av en ”speedway-bana”.

Kim utökar rörelsen
Inom kort öppnar Kim Eriksson upp ett nytt stall på Mantorp, med plats för ytterligare fem hästar.
 - Ja det stämmer. Jag kommer att ha hela ”S-stallet” med totalt tretton boxar.
 - Jag har två egna ettåringar som kommer dit direkt. Sedan har jag ytterligare en unghäst och en starthäst på gång in. Kanske finns det en box ledig…

Starthäst eller unghäst?
Av dom nuvarande åtta hästarna på träningslistan är den yngsta tre år och ostartad. Två fyraåringar finns där och en av dem, Veams Pumba kvalar på måndag. Övriga sex är starthästar som tillsammans har dragit in 449.100 kr i år.
Vilket är roligast att träna unghäst eller att ha en häst till start?
 - Det behövs ju alltid fyllas på med hästar underifrån. Det är ju spännande att kunna vara med och träna fram en unghäst till att bli en framgångsrik starthäst avrundar Kim Eriksson.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*