Ny seger för Granath
Velocista G.G. spurtar till karriärens första seger. Bild: Kurt Einevåg

Ny seger för Granath

Femton år mellan tränarsegrarna 2005-2020 för Olov Granath, men häromdagen kom årets andra tränarseger. Bara knappt två veckor efter den första. I lördags vann Velocista G.G. ett breddlopp på Lindesberg med Marcus Lilius. Dagen efteråt vann även Ralf Karlstedt ett breddlopp med Dolly Streamline på Tingsryd.

Olov Granaths hästar Velocista G.G. och After All Flash startade alltså på Lindesberg i lördags. Bägge hästarna kördes av Marcus Lilius eftersom tränaren själv var avstängd.
Velocista G.G. startade i ett flerklasslopp med hästar utspridda över tre distanser. Velocista G.G. var en av tre hästar som startade på grunddistansen och kort efter start galopperade Mp-kollegan Onefourthree bort sina chanser för Rebecca Dahlén.
Velocista G.G. placerades i rygg på ledande Emelie Sisu som öppnade första halvvarvet påm1.19,6. Kort därefter pressade tilläggsstartande Get Winning för spets och övertog kommandot. Varvpassering skedde på km.tiden 1.16,1.

Luckan i rätt tid
På slutrundan blev Velocista G.G. fastlåst en kort bit men luckan kom ändå i mitten av slutkurvan. I en strid mellan tre hästar så spurtade det nioåriga stoet förbi konkurrenterna och vann loppet med en halv längd på tiden 1.17,7/2140 m.
Det var stoets första seger i karriärens 29:e start. Olov Granath har tränat hästen sedan oktober i fjol och detta var tionde starten i hans regi. Vinnaroddset hos ATG var 40 ggr!

Några lopp senare startade även After All Flash men denne blev störd till galopp under anfall 600 m kvar. After All Flash såg pigg ut och stallets hästar verkar vara riktigt på gång?
 - Marcus trodde nog att det segern som rök där, då han blev störd till galopp.
 - Våra hästar har inte haft det rätta flytet i tidigare starter och vi har varit värda segrar tidigare.
 - Just med Velocista G.G. så verkar hon ha blivit piggare efter att ha varit med i utbildningsloppen i monté den senaste tiden förklarar Olov Granath.

Raffe mr 100%

Dagen efteråt hade även Tingsrydtravet breddloppstävlingar.
Ralf Karlstedt var enda Mp-representant på plats och han skötte sig hundraprocentigt med Dolly Streamline.
Efter fyra lopp praktiserades linjestart istället för autostart och Ralfs travare öppnade snabbt en bit ut i banan.
Efter ca 200 m kunde han pressa sig till ledningen och första ”quartern” passerades på 1.11,7. Den andra fjärdedelen gick långsammare och halva distansen avverkades på 1.14,7.
Fältet packades ihop runt slutkurvan, men i början av upploppet gjorde Ralf ett litet ryck som innebar några längders försprång.
I avstannande stil kunde det femåriga stoet vinna loppet med en längd på tiden 1.14,8l/1609 m.

Stall Nydalen HB m fl (Ralf Karlstedt) äger stoet och bägge hästarna erhöll ett förstapris på 10.000 kr.  

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*