Ny seger för Julia
Ville C.D. och Julia Andersson tar första segern i monté tillsammans. Foto: MVA Foto.

Ny seger för Julia

Julia Andersson har öppnat året strålande. Igår på Axevalla kom årets tredje seger i hennes fjärde ritt. Segerhästen var Ville C.D. som tränas av amatörtränaren Stefan Dahl. Med tre segrar under 2023 är Julia ensam i toppen i Sverigeligan inom monté!

Stefan Dahl startade två hästar på Axevalla igår. Ville C.D. i ett montélopp samt även O’Boy i ett sulkylopp. Där var körsvennen Elias Carlsson från Åbytravet.

Uppgiften för Ville C.D. var passande med ett innerspår på grunddistansen 2140 m. Det fanns totalt fyra hästar på distansen 2140 m och ytterligare fyra på 2160 m.

Julia Andersson gjorde en snabb öppning med den femårige Django Riff-sonen som gjorde den tredje starten inom monté. Strax efter att första halvvarvet hade öppnats på 1.21,5 överlät Julia ledningen till Emma Ina Johansson som red Vinci Knight Am. Första 1000 m passerades på km.tiden 1.19,9.
Ut på slutrundan drog ledaren iväg i ett högre tempo (1.18 första 1500 m) och det blev lucka ned till övriga. Julia tog upp jakten på ledaren och kunde även koppla ett grepp redan i början av upploppet. I avstannande stil vann Ville C.D. med en halv längd på tiden 1.18,1/2140 m vilket var nytt rekord för hästen.
Förstapriset uppgick till 25.000 kr och Ville C.D. har travat in 87.000 kr i karriärens nio starter. Tre av starterna har skett i monté vilket har givit resultaten 1-2-2 och 60.000 kr i prispengar. Jaana Dahl äger hästen.

O’Boy startade några lopp senare och han spurtade rappt till en tredjeplats, värd 10.000 kr.

Tränaren Stefan Dahl var förstås nöjd med kvällen på Skaraslätten.
 - Det var en bra kväll, båda mina hästar var rejäla och skar mållinjen med krafter kvar.
 - Ville C.D. är lite speciell då han gärna slår av på takten när han blir först, Det skedde i kvalet på hemmaplan 14 nov och nu bromsade han igen på upploppet.  Det såg oroväckande ut ett tag men Julia räddade segern avslutar en nöjd tränare.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*