Ny seger för Donna As
Donna As och Gustav Hellman vid segern på Mantorp i årsdebuten. Foto: Magnus Strömsten.

Ny seger för Donna As

Vid eftermiddagens lunchtrav på Axevalla fanns tre Mp-hästar på plats. Stefan P Petterssons duo Jongleur och Donna As, samt Oskar Svanberg med Mission Closed. Resultatet blev en seger genom Donna As, som vanligt körd av Gustav Hellman.

Uppgiften var ett sprinterlopp bakom bilen och Donna As, som i fyra starter i år i den nya ägarkonstellationen haft spåren 2,2,3 och 4, fick denna gång spår 5. Gustav Hellman laddade hårt i starten och kunde pressa sig till ledningen efter ca 200 m, mot Vikens Takecool-A Eklundh.

Första halvvarvet på 1.14 följdes av ett lugnare halvvarv och km.tiden för första rundan blev 1.16,2. Runt slutsvängen lät Gustav sin springare dra på i ett bra tempo och det syntes tidigt att segern skulle gå till Östergötland.

Utan att bottnas vann det fyraåriga stoet, med drygt en längd på tiden 1.15,1a/1640 m. Detta sedan sista 500 m avverkats på snabba 1.12.

Förstapriset var 25.000 kr och fem starter i år har givit tre segrar och två andrapris. I prispengar handlar det om 107.500 kr. Som registrerad ägare står Stall Björkhult AB i Mantorp. I prisutdelningen avslöjade Gustav Hellman att han också är delägare i Donna As.
 - Ja det stämmer. Vi är tre personer på hästen, dels Stefan P Pettersson, jag själv och min sambo Malin Kullberg. Vi äger varsin tredjedel.

Vad väntar för Donna As framöver?
 - Vi har inte bestämt något, men jag vet att hon står kvar i Breeders Crown och StoSprintern.
 - Stefan bestämmer så klart som tränare, men jag själv är sugen att testa henne i StoSprintern avrundade en nöjd Gustav Hellman.

Segern var Stefans 16:e i år på 70 starter. Fyra av segrarna har kommit dom sex senaste dagarna.

Stallkompisen och totofavoriten Jongleur slutade sexa på km.tiden 1.15,3a/2140 m för Björn Goop, efter en resa snett utvändigt om ledaren.
För Oskar Svanberg slutade det med en åttondeplats för Mission Closed på tiden 1.17,6/2640 m.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*