Ny seger för Björling i Frankrike

Mantorptränaren Rikard Björling har en filial i Frankrike, där treåringen Istra och fyraåringen Hola Viva håller hus sedan några månader tillbaka. Hola Viva vann ett lopp i september och nu har även Istra vunnit lopp. Den franske kusken Gerald Blandin har kört vid bägge vinsterna.

Efter starterna i Frankrike 12 september blev båda hästarna förkylda och först 7 november var det dags för nya starter för duon. Denna gång på banan Meslay-Du-Maine som är belägen sydväst om Paris.


Distansen var 2875 m, drygt två varv på den långa banan. Det treåriga stoet Istra togs lugnt i starten och hamnade i slutet av fältet som hade femton deltagare.
Varvet kvar började Blandin att söka sig framåt i spåren i ryggar och inför slutsvängen genomfördes en egen attack i spåren.
Istra fullföljde mycket starkt över det långa upploppet och segrade på tiden 1.17,7/2875 m. Segern var värd 5.400 euro (55.041 kr). Den storvuxna treåringen har Ulysse som fader och modern heter Pagaie.

Hola Viva startade även hon och tack vare segern i september, med ett förstapris även där på 5.400 euro, gick hon upp en klass och mötte tuffare motstånd.
Här var Blandin mer offensiv och Hola Viva syntes tidigt snett utvändigt om ledaren/2-par ytter. På slutvarvet trissades tempot upp och den tidigare Jörgen Westholm-tränade hästen Help Emge segrade på 1.15,8/2875 m. Hola Viva föll tillbaka under slutvarvet och slutade oplacerad. Ny start kan det bli på Reims fredag 26 november.

Båda Rikard Björlings hästar ägs av Antagon AB i Skänninge där Rikard Björling ingår.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.