Ny seger för Björling
Rikard Björling värmer upp Istra inför loppet i Chateaubriant i tisdags. Foto: Privat.

Ny seger för Björling

En seger blev det för Istra i Frankrike 2021. Det blev en repris 2022. I år är stoet mer framgångsrik än någonsin. Andra segern på fransk mark under året kom i tisdags på banan Chateaubriant. Segerchecken var återigen 10.350 euro (112.794 svenska kronor)!

Elva hästar deltog i loppet, fördelat med fem ekipage på grunddistansen 3000 m och övriga sex med 25 m tillägg. På tilläggsvolten galopperade loppets favorit Ina Du Pont bort sina chanser för Nicolas Bazire.
Istras kusk Jean-Charles Piton valde att starta från det yttersta spåret och stoet öppnade stabilt. Ledande Insolente Chance utmanades runt den första kurvan och spetsen övertogs av Ibiza Pacha, körd av Anthony Barrier.
Kort därefter attackerade J-C Piton mot ledningen med Istra och Rikard Björlings sto återfanns i ledningen efter cirka 900 m.

Ett varv på banan i Chateaubriant är ca 1350 m och ut på slutrundan drog Istra i ett jämnt och hårt tempo. Inför slutkurvan gick Ibiza Pacha ut i dödens och i 2-par ytter återfanns Icone Du Garden med Matthieu Abrivard. Dessa båda hästar galopperade bort sig plötsligt vid upploppets början. Istra sprintade undan mot mål och mitt på upploppet vreds Insolente Chance ut för attack som dock ändade i en galopp. Istället blev det tilläggsstartande Idylle Piya som avslutade starkt till andraplatsen för Alexandre Abrivard.

Segertiden blev 1.17,1/3000 m och efter fyra starter på fransk mark under året har Istra sprungit in 227.088 kr. Mellan segern 3 juni och tisdagens viktoria, har stoet blivit diskvalificerad 14 juni i Vichy och oplacerad i en start 2 juli på Ecommoy.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*