Ny seger för Back To Work
Jakob Smith kunde finåka till en lätt seger, medan ägarna K-J Dahlén och T Forsell jublade på publikplats. Foto: Lennart Kihlman.

Ny seger för Back To Work

I måndags var det tre hemmatränare, som åkte till Karlstad för att starta samtidigt som det var breddlopp på hemmaplan. En av dem, Kenneth Smith kunde räkna hem en tränarseger då sonen Jakob vann med Back To Work.

Fyraåringen deltog i en s k spårtrappa och drog det yttersta spåret i första ledet som startposition. Via en snabb start återfanns ekipaget utvändigt om ledaren in i den första kurvan. Ledande Fairytale Star-W Ekberg avvisade ett spetsförsök och Jakob fick snällt sätta sig utvändigt om ledaren.
Denne öppnade första halvvarvet på 1.14,0 men upp till varvning gick det långsammare och tidsnoteringen blev 1.17,2.

På slutrundan höjdes tempot återigen och in i den sista kurvan pressade Jakob Smith rejält på ledaren som ”hissade nödflagg”. Cirka 250 m före mållinjen övertog hästen ledningen och upploppet ned länsade fyraåringen undan till en mycket lätt seger på km.tiden 1.15,9a/2140 m.

Vid målpassagen firade Jakob Smith med en segergest och på publikplats gjorde hästens ägare Klas-Jöran Dahlén och Tommy Forsell likadant.

Förstapriset var 25.000 kr och detta var hästens tredje seger i dennes 18:e start.

För övriga Mp-hästar blev det en tredjeplats för Scotch Brodde i ett montélopp tillsammans med Julia Smedman. Stefan P Pettersson kunde inkassera 10.000 kr. Tomasz Wisniewski-tränade Oskar Run slutade på en femteplats ihop med André Eklundh. Femteplatsen var värd 6.400 kr.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*