Annelie Götesson har en segerprocent på 75%! Här på K.B.Millanson. Igår vinst med Monday Moon.

Ny seger för Annelie

Montéryttarinnan Annelie Götesson har öppnat 2020 på ett fantastiskt sätt. Redan efter drygt en månad har hon tagit tre segrar, dessa tre är tagna på fyra ritter vilket gör segerprocenten till skyhöga 75%! I tisdags på Gävletravet var det dags för Monday Moon att ta årets andra seger.

Den nioårige travaren blev ensam på startvolten efter två strykningar. Monday Moon öppnade därmed lite trögt varvid tilläggsstartande Highway Patrolman kunde erövra ledningen kort efter start.

Loppets jättefavorit (12 för 10) Lövdala Principito ägnade sig åt galopp för Emilia Leo och det var för övrigt galopp på hälften av dom åtta startande i loppet.

Upp til varvning kom ledaren på km.tiden 1.14,3, detta med Mp-hästen klistrad i rygg. När 400 m återstod vred Annelie ut för attack och nioåringen kopplade snabbt grepp på ledaren. På upploppet stegade Monday Moon undan till en bekväm seger på fina 1.15,5/1640 m.

Förstapriset uppgick till 25.000 kr och Monday Moon ägs av Stjernhästar i Mantorp (M Stjernström). Tränar gör Micael Stjernström och för det nyblivna proffset handlade det om årets tredje tränarseger på sju starter.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -