Ny seger för McGarret med Carre
McGarret och Jonathan Carre har tagit nio segrar av tio möjliga tillsammans. Den senaste kom på Romme igår (söndag). Foto: Kent Skogh.

Ny seger för McGarret med Carre

Segerraden för hästen McGarret och ryttaren Jonathan Carre bröts i starten 5 februari. Men igår togs en ny seger. På Rommetravet vann ekipaget, och tog sin nionde seger tillsammans. Segertiden blev 14,7/2180 m och förstapriset var 40.000 kr.

Jesper Hedqvists nioåring var obesegrad med Jonathan Carre i sadeln inför starten på Mantorp 5 februari. Där slutade McGarret tvåa på topptiden 1.14,2/2180 m slagen av Fighter Simoni. I den tionde starten tillsammans, igår på Rommetravet, kom duons nionde seger.

Detta i ett fält med sju startande ekipage, utspridda över tre olika distanser. McGarret och Ubiquarian Face startade från dubbla tillägg. Två konkurrenter började på 2160 m medan en trio startade på grunddistansen.
Emilia Leo snabbstartade med Ubiquarian Face och där bakom följde McGarret under inledningsvarvet. Efter 1.18 första halvvarvet för Kontur-Jenny A Björk så övertog Emilia Leo ledningen och hennes första varv öppnades på 1.15. Inför slutrundan anslöt Jonathan Carre i positionen bakom ledaren.
På slutrundan skuggades ledaren och i mitten av slutsvängen anföll McGarret påhejad av Carre.
Kort därefter, i början av upploppet var loppet avgjort. McGarret kunde i avstannande stil vinna loppet med fem längder och segertiden stannade nu vid 1.14,7.

Tränaren Jesper Hedqvist kunde räkna in årets andra tränarseger i 16:e starten, den första för McGarret. Faktum är att segermaskinen ”bara” vann ett lopp under fjolåret. Uppvisningen på Romme skvallrar om att fler segrar kommer under 2024.
 - Ja, det var en rejäl insats.
 - Jonathan fick lite idéer efter förra starten, som vi sjösatte den här starten. Det var bland annat ett nytt huvudlag, nya skor samt att vi tejpade hästens framknän.
 - Det föll väl ut och det såg ut som att hästen fick ett annat löpsteg.

Du är ju duktig på att matcha dina hästar, vad blir nästa start?
 - King Mr Theo startar på Halmstad kommande lördag.
 - För McGarret är det ont om passande uppgifter i monté. Det finns ett lopp på Romme 31 mars.
 - Vi har ett bra geografiskt läge, och jag tittar på lopp såväl i söder som upp till Romme, Bergsåker med mera avslutar en nöjd tränare.

McGarret har nu sprungit in 1.756.200 kr i karriären och i sulkysammanhang räknas han som en gulddivisionshäst. Totalt har McGarret tagit 19 segrar på 87 starter i karriären.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*