Mindre gräs ger bättre form
Mindre gräs har gett formen åter till As Always Marke som var överlägsen i gårdagens första lopp ihop med Christel Berntsson. Foto: Magnus Strömsten.

Mindre gräs ger bättre form

Mantorp hade igår breddloppstrav på lunchen. Konstig placering då breddlopp mycket är till för amatörerna som då oftast är på sina ordinarie arbeten. En av tre hemmahästar som vann var As Always Marke (bilden).

Gårdagens nyckelkusk inom V4-spelet på Mantorp var Niclas Benzon som var favoritspelad med tre ekipage: Yours to Keep, Magical Mile och Oskar Run. Men den normalt skicklige Benzon hade en av sina mindre lyckade dagar som körsven och förlorade med alla tre.
Den fjärde favoriten inom V4-spelet var As Always Marke med Christel Berntsson i vagnen. 1.200 meter lämnade duon fjärdepar utvändigt och avancerade fram till ledaren. 600 meter från mål var As Always Marke i ledningen och vann helt ohotad den inledande avdelningen.
 - Vi har ofta mycket gräs i våra hagar på sommaren och då brukar det inte gå så bra. Men när gräset minskar kommer formen åter på stallets hästar och det går bra just nu, berättade segerkusken.

Provade nya grejer
Den största överraskningen inom V4-spelet stod Nydalens Finity och Ralf Karlstedt för. Ekipaget var snabbast bakom startbilen och höll sedan ett jämnt tempo framme i täten. Ingen av konkurrenterna kunde gå i närkamp och Nydalens Finity vann ganska lätt och delade ut drygt 20 ggr insatsen.
 - Jag var osäker på vilken form min häst hade, för i förra starten fick jag utgå med honom redan efter 500 meter. Vi hittade däremot inga fel så därför provades lite ny utrustning och det föll väl ut. Trots att han vann så tyckte jag hästen agerade lite trögt, ansåg Ralf Karlstedt efter målgång.

Dubbel till Axevalla
Jan Henriksson från Axevalla vann en dubbel igår. Först var det unghäststjärnan Marrakesh som var överlägsen i fjärde avdelningen. Den här Ready Cash-sonen inledde karriären hos Timo Nurmos och var Kriterie- och Derbyfavorit i Finland. I Kriteriet slutade han fyra och i Derbyt blev det galopp. 
Men i augusti köptes han av tränarens sambo och han tänt till i Jan Henrikssons regi. Nyligen togs första segern och igår var det dags igen. På första långsidan kördes Marrakesh resolut till ledningen och därefter var det spel mot ett mål.
 - Marrakesh är ingen häst som skall vara med i sådana här sammanhang. Men idag gav vi lite handicap med att köra med skor och fast huva. Han joggade ändå ifrån konkurrenterna. Nu får vi sikta på ett försök i Bronsdisvisionen där han står bra inne, upplyste Jan Henriksson.
Andra dagssegern för Jan Henriksson var bakom amatörtränade Stepping Maine som ledde tredje V5-avdelningen från start till mål.

Avstängd till 17 mars 2024
Till gårdagens sjätte lopp blev det en körsvensändring. Sedermera kom en bestraffning med avstängning fram till 17 mars nästa år enligt följande: ”Körförbud 230918-240317 för att ha brutit mot bestämmelser angående berusningsmedel. (D) Beslut fastställs av ST”.
 - Varje tävlingsdag tas alkotest av körsvennerna och ibland får även vissa lämna drogtest. Körsvennen ifråga ville inte lämna drogtest och då lämnades ärendet över till Svensk Travsport som satte bestraffningen, berättade Kirk Pettersson måldomare på Mantorp.
Enligt körsvennen själv finns en förklaring till varför han inte lämna testet.
 - Jag har i en månads tid haft besvär med kissandet. Så hur jag än försökte blev det för lite urin för att få ett säkert resultat. Imorgon skall jag till urologen och jag är villig att lämna både urin och blod. För droger är inget jag håller på med. Därefter hoppas jag att bestraffningen ändras, avslutar 29-åringen.
 

Ny seger till Per K Eriksson
Hemmatränaren Per K Eriksson har endast två hästar på träningslistan. Stjärnan Lozano Di Quattro har blivit en rikskändis efter flera imponerande insatser. Bakom stjärnan i stallet finns även femåringen Chumlee som igår tog karriärens andra seger i 14:e starten. Efter omlagd träning visade hästen gryende form vid tävlingarna på hemmaplan 11 september. En vecka senare kom årets första seger. Även bakom denna "Pelle-häst" satt Tobias J Gustafsson i sulkyn.

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*