Mantorp Horse Show Spring Edition
Hedda Wallin och Carrero T Z flyger över omhoppningens sista hinder med god marginal. Bild: Jennifer Grönquist.

Mantorp Horse Show Spring Edition

Tävlingarna på Mantorp Hästsportarena bjöd på fina ritter och spännande hoppning. "Jag kände mig lugn", sa hemmahoppet Hedda Wallin.
”Det känns fantastiskt att vara här, det är en av Sveriges bästa arenor” var Fredrik Jönssons utlåtande.
Läs mer i Correns reportage nedan.


På Mantorp Hästsportarena pågick tävlingarna sedan skärtorsdagen. Under söndagen sken solen och banan stod redo för meetingets sista tävlingsdag. Dagens högsta klasser bjuder på en hinderhöjd på 1.40 respektive 1.45 meter. 

En del kända namn finns på plats och i 1.40-klassen fanns både Fredrik Jönsson, hustrun Piia Pantsu-Jönsson och sonen Emil Jönsson i startlistan. Här blev Piia bäst i familjen, med både en tredje- och en fjärdeplacering, medan Emil och Fredrik fällde en bom var. Slutligen tog Cornelia Wannenborg hem segern med hästen Manick.

Fredrik Jönsson var trots allt glad efter tävlingen.

– Det känns fantastiskt att vara här, det är en av Sveriges bästa arenor. Faciliteterna är också väldigt bra, så det är därför vi åker hit.

Hur känns det inför 1.45-klassen?
– Det känns bra! Hästen jag ska rida har hoppat fint nu innan, så det ska bli jättekul. Vi ska göra vårt bästa, sa Fredrik och log.

Helgens tävlingar arrangerades av Mantorp Hästsportförening och var årets första på den stora utebanan. Tävlingsledaren Linda Nordwall tycker att det känns fantastiskt att utesäsongen är igång.

– Det har flutit på bra hela helgen tack vare samarbetet med vår medarrangör Stora Sjögestad Ryttarsällskap och även eleverna från Realgymnasiet som praktiserar här under tävlingarna. De har varit till stor hjälp.

– Stora grejer kräver mycket folk och då är det fantastiskt att ha engagerade och drivna människor runt sig, sa Linda Nordvall.

Dagens största klass, där hinderhöjden låg på 1.45 meter bjöd på stor spänning. Enbart fem ekipage red en felfri grundomgång och klassen bjöd på en rafflande omhoppning där bland andra Fredrik Jönsson och hästen Conrad, samt hemmaryttaren Hedda Wallin och hästen Carrero T Z deltog.

Hedda Wallin och Carrero T Z gick in och gjorde en snabb och stabil omhoppning, vilket resulterade i att hon tog ledningen innan de sista ryttarna tog sig an banan. Fredrik Jönsson red för vinst och bjöd på klassens snabbaste tid, men oturligt nog föll en bom på sista hindret och resultatet stod klart: hemmaryttaren Hedda Wallin segrade i klassen.

Hur kändes omhoppningen?
– Den kändes jättebra! Jag har en väldigt rutinerad häst som har gjort större saker än det här, så jag kände mig lugn. Målet är att rida några nationshoppningar i sommar, så det här är en uppbyggnad inför resterande säsong, säger Hedda Wallin.

Jennifer Grönquist / Corren.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*