Mantorp Horse Show Late Summer Edition
Hedda Wallin och Grand Darling på prisutdelning efter sin andraplats i 1.35 /Foto: Annie Engdahl

Mantorp Horse Show Late Summer Edition

I helgen som var arrangerade Mantorp Hästsportförening Mantorp Horse Show Late Summer Edition med Arena Triple Tour kval 3. Helgen bjöd på 636 starter och för det mesta behagligt ridväder förutom en regnskur söndag förmiddag.


Grand Prix gick i 1.45 och där segrade Frida Reuterwall från Göteborgs Hästsportklubb med valacken F.VIP (V.Alba 69 x Larino). Frida var en av två som var nolla i omhoppningen och med en nästan 2 sekunder snabbare tid än tvåan, Sandra Eskilheed, Värnamobygdens Ryttarförening, med Iris (Hip Hop x Opius).

På lördagen avgjordes även kvalomgång 3 av Arena Triple Tour. De båda vinnarna från tidigare kval, Erika Adell och Stina Ingvarsson, var på plats men banbyggare Fredrik Malm hade gjort det svårt för de tävlande. Endast två av elva hoppade felfritt och av dessa två var Alicia Thorén, Näsets Ryttarsällskap, med Domsturmer (Dinken x Cantus) snabbast och tog hem vinsten samt prispengarna på 5000 kronor. Finalen av Arena Triple Tour avgörs på Sundbyholm vecka 38.

På plats under helgen hade vi flera hemmaryttare som levererade fina resultat. Hedda Wallin hade sju hästar till start där valacken Grand Darling (Corporal VDL x White Jumper) var den som placerade sig bäst med en andraplats i 1.35-klassen för 7- och 8-åringar på fredagen. Hedda fick även en fin femteplacering i lördagens 1.40 med Cagnotte (Comme il faut x Cayman). Utöver placeringarna hade Hedda flera fina clear rounds bland annat med Bombastic (Bubalu VDL x El Bundy) i 1.40 för 7- och 8-åringar där ekipaget var 78 hundradelar från en placering.

Även Johan Andersson kunde stoltsera med en andraplats efter helgen. Han och valacken Lexington (Caprice x Al Cantino VDL) var näst snabbast i fredagens 1.20-klass, bara 40 hundradelar efter vinnaren. Under resterande helg blev det även placeringar för Johan i 1.20 (lördag) & 1.35 (fredag) tillsammans med Zimson (VDL Sheraton x Swift) respektive Lexington.

Clear Rounds från helgen:

1.10 (tors) - Elin ÖnellNo Comment TD (Comthago x Vleut)
1.10 (sön) – Vilma ÖnellCCStud’s Nolltolerans (Untouchable x Chin Chin)

1.20 (tors) - Iza WallinCastello (Cristallo I x Chasseur)
1.20 (tors & fre) - Iza Wallin – Clayson (Cinsey x New Balance)
1.20 (tors) - Elin Önell – No Comment TD
1.20 (tors & fre) - Hedda Wallin – Viva la Princessa VN (Hip Hop x Levantos II)
1.20 (fre) – Iza Wallin – Box of Jewel (Quarz x Chicago Z)

1.30 (tors) – Iza Wallin – Wellie’s Bugatti (Bubalu VDL x Germus R)

1.35 (tors) – Hedda Wallin – Cagnotte
1.35 (tors) – Hedda Wallin – Bombastic
1.35 (fre) – Johan Andersson – Lexington

Stort grattis alla hemmaryttare! Nästa tävling för oss är vecka 39 och då är det dags för avslutning för vår ridsportsäsong för detta år.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*