Mantorptravet - travsport

Måndag 13 Maj | Mantorp Travsport | En om dagen på bortaplan – I'm A Believer

En svit med segrar på bortaplan under sju dagar i rad, fullbordades i lördags då I’m A Believer segrade på Åbytravet med Kenneth Haugstad i vagnen.

Stefan P Pettersson anlitade Haugstad för sjätte gången bakom I’m A Believer och nu togs andra segern. För övrigt är båda segrarna tagna på Åbytravet och I’m A Believer har varit på prispallen vid fem av sex tillfällen med Haugstad som körsven.

Loppet i lördags kördes över 1640 m autostart och Mp-stoet var en flera startsnabba ston som jagade positioner. För I’m A Believer löste det sig bra, då favoriten Zona O.K. galopperade invändigt mitt i den första kurvan för Björn Goop.

- annons -

Mer om vår nyhet...

Ledande Callmeawinner kom upp till första 500 m på 1.09,4 följd av Royal Baby och I’m A Believer som trea på innerspåret.
Efter varvning på tuffa 1.12,1 var fältet samlat inför slutspurten.
Såväl Royal Baby-Ö Kihlström som I’m A Believer tog chansen på dom två ”open stretch-spåren”. Innerst fick I’m A Believer upp farten rejält sista 100 m, när norsken drogs, och hon speedade förbi och vann till slut med en längd på nya rekordet 1.12,0a/1640 m.

Förstapriset var 60.000 kr och I’m A Believer har dragit in 222.800 kr på årets sju starter.

Stall Björkhult AB, Mantorp är såväl uppfödare som ägare. Allt-i-allo Martina Lundin var förstås nöjd efter segern.
- Det löste sig bra sista delen av loppet. Hon svarade bra när norsken drogs och Kenneth fick knappt stopp på henne efter loppet. Nu laddar vi mot finalen i Diamantstoet under Elitloppshelgen och Kenneth kör igen.

I finalen som körs lördagen 25 maj väntar 250.000 kr på segrarinnan. På bilden syns I’m A Believer vid tidigare seger på Åbytravet med Kenneth Haugstad. Då kom hon farande längst ut i banan och vann!

Image
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc. Se nedan.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*