Måltvåan blev vinnaren
Över mållinjen var Weather Chart och Linda Sedström tvåa. Men efter granskning av upploppsrakan så diskvalificerades vinnande Conte Prad och Sofia Adolfsson för att ha trängt sig loss vid ingången till upploppet. Bild: Magnus Strömsten.

Måltvåan blev vinnaren

Helen Ann Johanssons Invitation hade lockat ett riktigt starkt startfält med många av landets skickligaste kvinnliga körsvenner. Upplösningen blev också dramatiskt då vinnaren Conte Prad blev diskvalificerad för trängning efter målgång.

Det kördes friskt från början men efter ett drygt halvvarv var Weather Chart i ledning för Linda Sedström. Men ganska snabbt kom betrodde Birbone Gual fram utvändigt och samtidigt anföll favoriten Conte Prad i tredjespår.
Det var fem hästar som 300 meter från mål gjorde upp om segern. Weather Chart hade ledningen och favoriten Conte Prad satt i det läget fast i andrapar utvändigt. I en tajt situation kunde Sofia Adolfsson hitta loss med Conte Prad och i sista steget tog duon sig förbi ledaren. Men när vinnaren skaffade sig fritt spår stördes utvändige Gloster Gladiator. Den incidenten och den lilla segermarginalen gjorde det enkelt för måldomaren att diskvalificera det vinnande ekipaget. Segern då istället till Weather Chart.
 - Det kostade en hel del att få ledningen. Sedan blev det full fart igen 1.200 meter från mål när favoriterna kom. Jag tyckte att vi åkte dit i sista steget men förstod efter målgång att något hänt bakom oss, berättade Linda Sedström i segerintervjun.

Ledningen avgjorde loppet
Sprinterkrevaden hade en stor förhandsfavorit i Heavy Sound. Men här avgjordes loppet i starten då invändiga Lucifer Lane var snabbare och fick storfavoriten utvändigt om sig. In på upploppet var favoriten slagen och Lucifer Lane trummade undan till en lätt seger tillsammans med ägarsonen Johan A Nilsson. Segertiden stannade via 1.11,3a/1640 m
 - Idag var han jättefin. Ledningen är viktig i sådana här lopp för ofta kan man fuska bort och sänka tempot en bit. Som det blev nu passade det min häst perfekt, betygsatte Johan efter målgång.

Största favoriten höll
V64-spelet var favoritbetonad på förhand och utdelningen stannade på endast 834 kr. Omgångens största favorit var Zorro Wind i den inledande avdelningen. Körande Dwight Pieters fick rena smörlöpningen med Zorro Wind bakom hetsporren Symphonic Joker. På sista långsidan övertog Zorro Wind taktpinnen och stack undan till en lätt triumf.

En kusktalang
En riktig kusktalang är Gustav Johansson från Halmstad. I den fjärde V4-avdelningen visade han sig på styva linan med att raketstarta med andrahandsfavoriten Black Fire från tillägg. Redan efter 100 meter var duon förbi jättefavoriten Gandalf Brodde. Efter ett knappt halvvarv sågs Black Fire i ledningen och sedan var loppet i det närmaste över.

Tre hemmasegrar
Tre hemmasegrar togs under kvällen. Anvil Af Knukebo skrällde tillsammans med tränaren Anders Källberg i ett galoppfyllt lopp. Efter en löpning i rygg på ledande Louis Vuitton Boko var den fyraårige travaren starkast och segrade på nya rekordet 1.17,8/2140 m.
Treåringen Jongleur tog andra raka segern på hemmaplan och det var återigen Magnus A Djuse som körde hästen till seger på finfina 1.15,7/2140 m. Här ser det ut som tränaren Stefan P Pettersson har ytterligare en ”kanon” i stallet.
Avslutningsvis vann Ekens Mr Frappen med lånekusken Tobias J Gustafsson i vagnen. Den femårige travaren som hade ett rekord på respektingivande 1.12,6a var segerlös i 28 starter innan segern. Nu räckte det med 1.13,5a/1640 m för att spetsvinna med den av Göran B Andersson-tränade hästen.   

Tomas Thell / Roger Elebring.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*