Målgalopp eller ej
Travade Calling Out över mållinjen eller galopperade hästen? Måldomar- och bandomarnämnden tyckte den travade och fick därför behålla segern. Foto: Magnus Strömsten.

Målgalopp eller ej

Gårdagens lunchtävlingar gick ganska omärkt förbi förutom en sak. Det var om vinnaren Calling Out travade eller galopperade över mållinjen i det tredje loppet.

Måldomar- och bandomarnämnden tittade extra noga på händelsen och ansåg att Calling Out skulle få behålla segern.
 - Galopp var det inte, utan som vi brukar säga ”gristrav”. Min häst fick inte det rätta fästet på banan och vi var slagna mitt på upploppet. Men den utvändiga hästen stannade sista biten och då kunde vi komma tillbaka och vinna, tyckte körsvennen och tränaren Marcus Lindgren.

Kritik av publik och i sociala medier
Min åsikt i frågan är att Calling Out galopperade över mållinjen och borde varit diskvalificerad och segern skulle gått till tvåan Guiding Light. En enklare gallupundersökning gjorde undertecknad bland den publik som befann sig i Hästägarerummet på travbanan. Det var ett drygt tiotal och alla ansåg att Calling Out galopperade i mål. På olika sociala medier på Internet var det också stor majoritet för att det var en målgalopp.  
Nu skall tilläggas att både måldomar- och bandomarnämnden är dem av de tillfrågade som har bäst kompetens. Det är dem som dömer och de valde att fria i det här fallet.
 - Vi tittade båda på situationerna i slow motion och normal fart. När båda nämnderna sedan pratade med varandra var vi eniga om att det inte var ren galopp över mål. Därför valde vi att fria, men jag vill tillägga att det var en svår situation, berättade Johan Jernström från måldomarnämnden efter tävlingarna.

Favoritbetonat hela vägen
I övrigt handlade det om väldigt favoritbetonade tävlingar rakt igenom. V4-utdelningen stannade på 183 kr. V5-utdelningen blev ännu lägre 159 kr och V3 delade ut 161 kr.
Ett ekipage som imponerade var Valnes New Love i det sjunde loppet. Valacken såldes förra sommaren för 100.000 kr och köpare var Malin Kullberg som till vardags är veterinär inne på Mantorp Hästsportarena.
Halmstads Petri Puro tränar valacken och igår satt ägarinnans sambo Gustav Hellman upp i vagnen. Tidigt avancerade duon fram utvändigt ledaren och därefter var det spel mot ett mål under det sista halvvarvet. Det var hästens andra raka seger och fler tror jag kommer.

Tomas Thell.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*