Lozano Di Quattro krossade alla
Glada miner hos Per K Eriksson, Tina Eriksson och Tobias J Gustafsson efter uppvisningen i Bollnäs. Foto: Maria Holmén / TR Bild.

Lozano Di Quattro krossade alla

Per K Erikssons stjärntravare Lozano Di Quattro tog karriärens första STL-seger i lördags i Bollnäs. I ett försök ingående i bronsdivisionen kunde femåringen vinna på nya rekordet 1.11,0a/1640 m. Detta trots en blytung löpning, mestadels i tredjespår.
 
Det var gott om formstarka sprinters som möttes bakom bilen i det avslutande STL-loppet. Det blev en intensiv strid den första biten, mellan Master Of Zon och Global Dash. Jorma Kontio behöll ledningen med den förstnämnda men det kostade. Tidsnoteringen blev 1.07,4 första 500 m.

Längre ned i fältet var det också positionskrig. Mp-hästen Lozano Di Quattro hamnade i ingenmansland runt den första kurvan. När så körande Tobias J Gustafsson bestämde sig för att avancera framåt, blev han utsvarad av Magnus A Djuse bakom Mellby Imperial.

Upp till första varvet kom tre hästar i bredd på tuffa 1.10,5. I ingången till den sista kurvan galopperade Mellby Imperial och då passade Tobias på att pressa sig till ledningen. Ekipaget fick genast flera längders försprång. I avstannande och elegant stil länsade hästen undan till en ohotad seger på 1.11,0a/1640 m.

Segerchecken var nu 110.000 kr och därmed har Lozano Di Quattro tjänat 839.800 kr i karriären, varav 447.500 kr i år på elva starter. Hästen tävlar just nu i bronsdivisionen, men det är bara en tidsfråga innan han kliver ur klassen och går upp till silverdivisionen.

Detta var hästens sjunde försök i STL-cirkusen och nu kom första segern. I det förra meetinget slutade femåringen tvåa vid två tillfällen (E 230603 och S 230621). Tränaren Per K Eriksson valde då att stå över STL-finalen som avgjordes på Bergsåker 1 juli.
Dom två senaste segrarna för Lozano Di Quattro har kvalificerat hästen för två finaler på Solvalla 4 oktober (Hummeltorp 650) och 14 oktober (STL-final).

Grattis! Hur ser den närmaste matchningen ut?
 - Tack. Det lutar åt att vi startar i bägge finalerna på Solvalla. Det är ju tio dagar mellan loppen och det är ju ganska optimalt.
 - Vi får se hur det går i dessa två lopp, kanske är det färdigtävlat för året då. Sedan blir det laddning inför 2024. Tanken är att vi planerar för hans ordentliga genombrott i eliten nästa år.

Kan Elitloppet bli aktuellt redan nästa år?
 - Omöjligt är det inte. Han trivs med att springa i ett hårt jämnt tempo. Då andas han som han ska. Han är tillräckligt bra för att springa bra tider. Det visade han ju i spåren i lördags.

Säsongerna 2022-2023 liknar varandra, med bättre och bättre resultat för varje månad.
 - Ja det stämmer, att han inledde lite svagt i år var nog mitt fel. Jag var för snäll mot hästen efter segern i årsdebuten och vi fick ett bakslag i andra och tredje starten. Nästa år kommer han vara redo i mars, ungefär som 2022 och 2023 avrundar en nöjd Per K Eriksson.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*