Liselott och MacGyver skrällde
Liselott Dahlén och MacGyver håller undan till knapp seger. Foto: Malin MVA Foto 0703974385.

Liselott och MacGyver skrällde

Liselott och MacGyver

Vid fredagens tävlingar på Axevalla skrällvann Liselott Dahlén med egenägda MacGyver. Trots en löpning utvändigt om ledaren, hade sjuåringen kraft och mod, att stega undan till vinst med nosen som marginal till måltvåan.

MacGyver startade från ett sjundespår bakom bilen och Liselott laddade rejält i starten. Det gjorde även två konkurrenter och Alibi tog hand om ledningen via snabba 1.12,4 första halvvarvet tillsammans med Jan Björkqvist.

Därefter bedarrade farten och första kilometern passerades på 1.15,0 med MacGyver fortsatt utvändigt om ledaren. Närmast bakom i rygg fanns Hug Me Boko med Malte Handfast i vagnen.

På sista bortre långsidan pressade sig MacGyver till ledningen och drog undan i fortsatt bra tempo.
Hug Me Boko och Lastpossibility försökte haka på.
Upploppet ned närmade sig Hug Me Boko hela vägen in mot mål och vid mållinjen skiljde endast en nos till Mp-hästens fördel.

Segertiden skrevs till 1.16,1a/2140 m och förstapriset i breddloppet var 10.000 kr.

Segern var MacGyvers andra i karriärens 66:e start. Den första kom på hemmaplan i hästens 21:a start i juli 2018 med Jakob Smith i sulkyn.

För Liselott Dahlén var det årets första seger i hennes åttonde start. Liselott snittar troget med en seger vartannat år sedan 2016, på ett fåtal starter varje år. Just nu tre segrar på 39 starter sedan 2016.

Tränaren Kenneth Smith noterade årets andra tränarseger, i hans 28:e start.

Mantorptravet
Image

Mantorp Arena har alltid hästen i centrum.
Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

VÄLKOMMEN!

- annons -

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*