Lätt seger för McGarret
McGarret seglade ifrån till en överlägsen seger på Åbytravet med Jonathan Carre. Bild: TR Media.

Lätt seger för McGarret

Jesper Hedqvist kan ha en montéstjärna i McGarret! I lördags hade den sexårige travaren stor uppvisning då han vann enkelt med Jonathan Carre i sadeln (bilden). Tiden blev 1.14,7a/2140 m och förstapriset var 40.000 kr.

Endast sex hästar möttes upp bakom bilen i Västkustens Pärla som lockade med ett förstapris på 40.000 kr.
McGarett var lottad till det yttersta spåret och Jonathan Carre, som red hästen för första gången, tog en lugn start.
Positionen blev 3-par utvändigt och i ledningen återfanns tuffaste motståndaren Restless Heart, riden av Iina Aho. Det ekipaget inledde första kilometern på 1.15,3.
På slutvarvet kroknade en del konkurrenter och det gjorde att McGarret hade kunnat glida upp i slagläge i 2-par ytter inför slutsvängen.
450 m från mål anföll Jonathan Carre i tredjespår och kort därefter var McGarret utvändigt om ledaren och pressade inför upploppet.
Där klev McGarret ifrån ledaren och kunde vinna odriven på fina tiden 1.14,7a/2140 m, detta kryddat med 1.11,7 sista 500 m enligt ATG X-Labs.

Detta var tredje starten för McGarret i monté och efter en andra- och en sjätteplats kom nu första segern, värd 40.000 kr. Totalt har McGarret tjänat 975.300 kr i karriärens 58 starter. Hästen ägs av Orion Byggnads AB & Hanna Hedqvist.

Många ställer sig nu frågan om det kan bli start i Frankrike framöver, där det finns mängder av penningstinna (monté)lopp. McGarret fungerar ju bevisligen fint både i sulky och monté.

På Åbytravet i lördags startade även duon Bandit Frontline (Jan Gustavsson tränar) och Kim Erikssons Claw klass I-försöket som avgjordes över 1640 m.
Bandit Frontline hade det bästa utgångsläget av dom två och han slutade även främst, med en andraplats och slagen av vinnande Beckham med en ytterst liten marginal. Tiden blev 1.12,9a/1640 m och den tidsnoteringen fick även vinnaren och trean i mål Global Lover.
Claw hamnade från spår elva i positionen 3-par utvändigt och han avancerade starkt i spåren runt slutsvängen till slagläge inför spurten. Där kunde han inte behålla positionen mot en del smygkörda konkurrenter och föll tillbaka till en sjätteplats på tiden 1.13,2a. Ett starkt formbesked och nästa start är på hemmaplan kommande måndag.

För Bandit Frontlines del gäller nu finalen i klass I som avgörs på Solvalla annandag jul, med ett förstapris på 220.000 kr till segraren.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*