Kvällen som Douglas aldrig glömmer
Aldrig tidigare har Douglas Wieselgren vunnit en dubbel som körsven. Men igår styrde 18-åringen in familjens två hästar Veams Beretta (bilden) och Zabrino till vinst. Bild: Magnus Strömsten.

Kvällen som Douglas aldrig glömmer

Han var bara 15 år när han körde sitt första lopp. 9 april fyller han 19 år och igår vann amatören Douglas Wieselgren en dubbelseger vid Mantorp Hästarenas breddlopp. Första segern för yngligen från Söderköping kom i det inledande loppet med Veams Beretta. Segerreceptet var enklast möjligt ledning från start till mål.  - Veams Beretta var jag ganska segersäker med på förhand. Hon hade mött tuffare hästar tidigare och uppgiften ikväll såg enklare ut på pappret, avslöjade Douglas. Andra dagssegern med Zabrino var mer överraskande då valacken var näst minst spelad i startfältet. Douglas fick en perfekt start och kunde i andrapar utvändigt vänta med anfallsignalen till halvvarvet från mål. Över upploppet kopplade Zabrino greppet tidigt och dubbelsegern var ett faktum för Douglas.  - Zabrino var helt kass i senaste starten i januari. Efter det har han behandlats av veterinär två gånger och bara skrittränats i nästan två månader. Då skall det egentligen inte gå att segerstrida men Zabrino sprang på ren glädje idag, berättade Söderköpingssonen.   Zabrino var den stora skrällen inom V5-spelet och delade ut hela 64.68 i vinnarodds. Bara fyra system klarade av att hitta de fem vinnarna inom V5-spelet och fick för det 52.177 kr vardera.  - Genom att det gått dåligt för våra hästar en tid så har jag tvivlat lite på min framtida karriär inom travet. Men just nu känns det som att glädjen kommit tillbaka. Skall jag hålla på med travet vill jag ha framgångar annars är det inget för mig, avslutar 18-åringen. Den dagliga träningen av hästarna sker på proffstränaren Claes Svenssons f d gård i Hälla söder om Söderköping. För Douglas var det hans 87:e lopp som körsven och det har hittills gett fem segrar. Fler tror jag kommer för den här unge amatören. Första årssegern för Jocke Hemmatränaren Joakim Wallin driver ett mindre proffsstall med åtta hästar i träning. Numera kör han inte så mycket men igår i årets sjätte start kom första triumfen. Det var med sjuårige valacken Akbar som avancerade till ledningen på första långsidan och sedan vann ohotad.  - Akbar fick lägga lite kraft för att nå ledningen. Han kändes väldigt bra idag och Akbar trivs bäst när han får springa och hålla ett jämnt tempo, tyckte Jocke efter sin första årsseger. Kvällens behållning Kvällens största sportsliga behållning var annars Zorro Kronos som gjorde första starten för den duktiga amatörtränaren Ann-Charlotte Larsson. För drygt en månad sedan köptes hästen från Svante Ericssons stall och nu var det dags för debut. Trots en offensiv styrning hade den sjuårige Raja Mirchi-sonen inga problem att länsa undan till en smått överlägsen seger på dagssnabbaste 1.14,4a/2140 m. Hästen lär dyka upp i större sammanhang framöver. Tomas Thell / Roger Elebring.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*