Kitty Hawk vann StoSprintern
Nöjd krets runt Kitty Hawk. Mats E Djuse, Stefan P Pettersson, Martina Lundin, Sabine Kagebrant och Anders Ström med bror. Foto: Mikael Rosenquist / TR Bild.

Kitty Hawk vann StoSprintern

Igår inleddes Halmstadtravets meeting med Sprintermästaren och StoSprintern. Det sistnämnda loppet vanns av Stefan P Pettersson-tränade Kitty Hawk, körd av Mats E Djuse, som ledde loppet från start till mål. Stall Courant AB erhöll ett förstapris på 900.000 kr.

Treårssäsongen i fjol började fantastiskt bra med en andraplats i Treåringseliten under Elitloppshelgen, knappt slagen Esmeralda Bez-A Gocciadoro. Säsongen inbringade 751.700 kr på 12 starter.
Kitty Hawk hade en trevande inledning på årets säsong. Segern i försöket på Halmstad 24 juni var årets första seger.

Loppet i finalen gestaltade sig på samma sätt som vid försöksvinsten. I försöket var det loppets favorit Eteria som hamnade snett utvändigt om Kitty Hawk, nu var det segerrika Ester Degli Dei som fick ta den otacksamma positionen utvändigt om ledaren.  

Efter den snabba öppningen då Dante Kolgjini pressade till sig positionen rygg på ledaren med Xia Lloyd, bedarrade farten något med Ester Degli Dei utvändigt. Första 500 m på 1.10,1 följdes av ett lugnare halvvarv (1.13,4) och varvspasseringen blev 1.11,7.  

På slutvarvet försökte flera hästar i tredjespår. Caia körd av Magnus A Djuse, stötte ut Lightning Stride-Carl Johan Jepson i den näst sista kurvan. Jepson tvingade ut Adrian Kolgjini med Karaboudjan. Det blev full fart på tillställningen och ledande Kitty Hawk sprintade undan i fin stil och vann till slut loppet med en hals marginal före Ester Degli Dei.
Segertiden skrevs till 1.11,0a/1609 m vilket även måltvåan noterade. Noterbart är att hela fältet fanns med på målfotot och Willa Explosives tid som sist i mål var 1.11,5a. Alltså ca tio meter efter den vinnande Mp-hästen.

Segern belönades med 900.000 kr till ägaren Stall Courant AB. Kitty Hawk har därmed sprungit in drygt 2,2 miljoner i karriären. Framgångsrik skötare är Martina Lundin.
Det höga förstapriset är det sjunde högsta största tränaren Stefan P Pettersson har vunnit i karriären. Stjärnan Oasis Bi’s drog vid fem tillfällen in mellan en miljon och 2,1 miljoner kronor. Även Iznogoud Am’s andraplats i Europaderbyt gav drygt en miljon.

 - Upplevelsen igår var i klass med Oasis Bi’s alla framgångar. Det är inte varje dag man vinner ett grupp 1-lopp och ett klassiskt svenskt unghästlopp är en fjäder i hatten att vinna.
 - Kul för Mats E Djuse också som tog sin största seger med en varmblodig travare.
 - Det känns även skönt att vår plan med Kitty Hawk i år har funkat klockrent. Siktet har hela tiden var ställt mot detta lopp. Starten på säsongen var ju ett tufft lopp i StoEliten, vilket gav lite hårdhet.
 - Sprintermästar-helgen i Halmstad har vi lyckats bra med senaste åren, genom finalplatser av Iznogoud Am och Friend Of Elves.

Hur har ni firat segern?
 - Vi bestämde oss efter försöksvinsten att vi skulle stanna kvar i Tylösand. Efter travet igår firade vi med tillsammans 700-800 travintresserade människor. Det var livat och det blev sent inpå natten innan somnade.

Hur ser planen ut för Kitty Hawk framöver?
Det lutar åt ett Breeders Crown-lopp på Lindesberg i slutet av juli och därefter väntar StoDerbyt på Jägersro avrundar en nöjd Stefan P Pettersson.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*