Kitty Hawk presenterade sig
Kitty Hawk sträcker på sig och vinner på 1.14,3a/1640 m i Sverigedebuten på Åby. Foto: TR Media.

Kitty Hawk presenterade sig

Tvååriga Kitty Hawk presenterade sig för den svenska travpubliken vid tävlingarna på Åbytravet igår kväll. Från spets dansade stoet undan till en imponerande seger på topptiden 1.14,3a/1640 m. Stefan P Pettersson tränar och Stall Courant AB’s häst erhöll ett förstapris på 175.000 kr.

Kitty Hawk, som har en fin stamtavla i Fourth Dimension-Nalda Nof, kom till Stefan P Pettersson 31 augusti och tre veckor senare var det dags för första starten i Sverige.
Det svenskfödda stoet är upptränad i USA av Marcus M Melander och tre starter ”over there” slutade med ett tredjepris på 1.12,8a/1609 m som bästa merit.
Igår var uppgiften ett Breeders Crown-lopp för tvååringar och från ett femtespår bakom bilen susade stoet till ledningen tillsammans med Kevin Oscarsson.
Han dirigerade sedan fältet i ett jämnt 15-tempo, innan farten höjdes runt slutkurvan. Även om Feel No Pain avslutade sylvasst till andraplatsen så blev segermarginalen en halv längd. Segertiden blev 1.14,3a/1640 m.

Körande Kevin Oscarsson berömde stoet i segerintervjun.
 - Hon uppträdde professionellt. Hon visste vad hon skulle göra. Hon tog i vid rätt tillfälle och lugnade ned sig snabbt också.

Tränaren Stefan P Pettersson strödde också lovord över stoet.
 - Det är en supermärr!
 - Hon kom i träning för ett par veckor sedan och loppet idag hade vi siktat in oss på.
 - Det är en jättefin häst, som har lätt för att lära sig nya saker. Hon hade jobbat starkt hemma på rakbanan ihop med äldre hästar, så det var ingen överraskning att hon skulle vara så här bra.
 - Jag tror inte hon är anmäld till Svampen, men i Breeders Crown-loppen får hon vara med. Hon är även anmäld till ”alla” unghästlopp för tre- och fyraåringar i Sverige avrundar en nöjd tränare.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*