Kitty Hawk klar för final i Breeders Course
Tränaren Stefan P Pettersson och kusken Kevin Oscarsson var nöjda efter Sverigedebuten i fjol. Säkert lika nöjda efter segern på Jägersro under tisdagskvällen. Foto: Malin Albinsson / TR Bild.

Kitty Hawk klar för final i Breeders Course

Treåriga Kitty Hawk gjorde femte starten på svensk mark igår på Jägersro. Då togs den fjärde segern. Lånekusken Kevin Oscarsson är därmed obesegrad med stoet efter två starter tillsammans. Förstapriset för hästen som tränas av Stefan P Pettersson var den här gången 100.000 kr.

Välstammade Kitty Hawk (Fourth Dimension-Nalda Nof) startade i ett treåringslopp för ston ingående i Breeders Course 2023-serien. Sju ston möttes bakom bilen och Kitty Hawk hade tilldelats ett femtespår efter strykning.

Kevin Oscarsson var bra med i öppningen men eftersom några invändigt var snabbare så kördes stoet avvaktande runt den första kurvan. Så småningom efter ca 800 m fanns Mp-stoet i en position i 3-par ytter.
En öppning på 1.12,9 första 500 m för ledande Esmeralda Bez-A Kolgjini följdes av ett lugnare andra halvvarv och km.tiden blev 1.16,8.
På slutvarvet anföll Kevin hastigt när 750 m återstod. Kitty Hawk ”exploderade” och som snabbast visade HTS-systemet 1.06,8! Hon återfanns i ledning ca 150 m senare. Runt slutsvängen fick stoet dra på i 09-tempo. På upploppet närmade sig Sierra S.-J Untersteiner hastigt och segermarginalen blev endast en hals. Segertiden skrevs till 1.15,5a/2140 m, detta efter sylvassa 1.10,2 sista 500 m.

Segern belönades med 100.000 kr och en plats i finalen som avgörs under Elitloppshelgen, då med ett förstapris på 600.000 kr. Stall Courant AB äger stoet, som även står kvar i ”alla” större treåringslopp under året.

Körande Kevin Oscarsson tog andra segern med Kitty Hawk, han körde även hästen i första starten på svensk mark. På Åbytravet 21 september i fjol.
 - Hon har en otrolig speed, det visade hon redan i fjol som tvååring.
 - Det kändes nu i provstarten, innan loppet, att hon hade mognat i psyket.
 - I starten öppnade dom bättre än väntat innanför oss, så vi fick improvisera lite. Egentligen inte alls som vi hade tänkt oss.
 - Hon var otroligt pigg i benen idag och jag märkte att dom inte var med på noterna riktigt när jag anföll summerade en nöjd segerkusk.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*