Kim tog dubbelseger, Stefan kom tvåa
Kim Eriksson är i segerform igen, på lördag blir det ett kärt återseende med Best Ofdream Trio på norska banan Biri. Foto: Maria Holmén / TR Bild.

Kim tog dubbelseger, Stefan kom tvåa

Kim Eriksson slog till med årets första dubbelseger, vid tävlingarna på Örebrotravet igår. Segerhästarna var Goodwin Zet åt Daniel Redén samt Ikaros Di Quattro åt Hans Crebas. Stefan P Pettersson noterade en fin andraplats med Joe Dalton i ett större fyraåringslopp.

Kim Eriksson var från början uppsatt på två hästar, men han fick också agera ersättare för såväl Magnus A Djuse som Örjan Kihlström. Totalt blev det två segrar på fem starter.

Kvällens första seger togs med Daniel Redén-tränade Goodwin Zet som öppnade snabbt bakom bilen. Jörgen S Erikssons Mystic Star var ännu snabbare. När 1200 m återstod av loppet klev Kim ut i dödens och därifrån dirigerade han fältet till en säker seger på nya rekordet 1.14,0a/2140 m. Förstapriset var 30.000 kr.

Den andra segern kom i kvällens sista lopp som var ett s k P21-lopp med 15.000 kr till segraren. Hans Crebas-tränade Ikaros Di Quattro hade en lämplig uppgift som Kim förvaltade på bästa vis. Efter ett hårt inledningsvarv satte Kim in en attack i spåren 750 m kvar och han svepte fältet och övertog ledningen 550 m före mål. Maj Doll-A Sedström blev närgången på upploppet men Ikaros Di Quattro sträckte på sig och vann loppet på 1.14,4/2180 m.

Segrarna var årets första dubbelseger för Kim, som nu idag (fredag) jagar nya framgångar vid lunchtravet i Kalmar. Därefter blir det en långtur till norska banan Biri på lördag, för att köra Best Ofdream Trio i dennes årsdebut.
Sexåringen har inte startat sedan i november. Loppet på Biri körs över 2100 m autostart och har ett förstapris på 70.000 norska kronor. Loppet sänds i ATG Live och startar kl 16.50. Best Ofdream Trio har ett femtespår bakom bilen.

Andraplats för Joe Dalton
I fyraåringsloppet Rune Johanssons Grand Prix tog Joe Dalton en fin andraplats bakom USA-födda Double Deceiver som gjorde första starten för Daniel Redén.
Magnus Jakobsson bakom Joe Dalton höll upp ledningen i en mycket snabb öppning som blev 1.07,5 första 500 m. Därefter överläts ledningen till den stora favoriten som varvade på 1.12,8.
På upploppet utkämpade tre hästar en strid om andraplatsen och den fixade Joe Dalton kort före mål, kloss i rygg på vinnaren som kördes av Örjan Kihlström.
Andraplatsen var värd 62.500 kr och tidsnoteringen för Joe Dalton blev 1.12,7a/2140 m. Det var andra loppet i rad som Joe Dalton svarade för en mycket bra insats. I starten innan på Åbytravet var fyraåringen fyra i ett försök till Kungapokalen på tiden 1.12,3a/2140 m.
 - Vi bytte lite utrustning inför Åbystarten som föll väl ut.
 - Vi försöker att komma med i Ina Scots Ära på hemmaplan 3 juni, men det är inte säkert att startpoängen räcker till sammanfattar Stefan P Pettersson.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*