Kim till Boden, Jocke laddar för Mantorp
Med racerfart över mål, och motståndarna på skärmen bakom. Speedy Cash Vicane och Kim Eriksson. Bild: Magnus Strömsten.

Kim till Boden, Jocke laddar för Mantorp

Hemmatränarna Kim Eriksson och Joakim Wallin tog varsin tränarseger, lite i skymundan, vid STL-tävlingarna 4 juni. Kim Eriksson styrde Speedy Cash Vicane (bilden) till seger medan Wallin anlitade Leif Millerud bakom Chiclet. I helgen åker Kim till Boden medan Wallin laddar för nya hemmatävlingar.

Speedy Cash Vicane tog årets andra seger på åtta starter, då han segrade på nya rekordet 1.13,2a/2140 m. Segern togs efter en löpning som tvåa i andraspår, fint framdragen av That’s It som övertog ledningen knappa halvvarvet från mål.
På upploppet kopplade Kims häst greppet och vann ohotad på 1.13,2a/2140 m.
Förstapriset var 30.000 kr och hästen ägs av Identity System KB i Norrköping.

Lika mycket erhöll Chiclets ägare, Stall Alli, då Leif Millerud rattade Chiclet till en övertygande seger i ett sprinterlopp. Det femåriga stoet tog hand om ledningen i en rivig öppning som kostade 1.12,1 första halvvarvet.
Upp till varvning kom ledaren på 1.13,1. I slutsvängen anföll Brivido Roc starkt i spåren för Fredrik Claesson men Chiclet kunde sprinta undan och vinna loppet säkert på nya rekordet 1.12,7a/1640 m.

Kim Eriksson vann även ett V86-lopp på Tingsryd med Admir Zukanovic-tränade Beatrice Trio förra onsdagen. 110.000 kr var förstapriset eftersom det var ett försök i Diamantstoet (final i Eskilstuna 2 juli). Tiden blev fina 1.11,3a/1609 m.

I helgen är Kim Eriksson på en Norrlands-turné. På torsdagskvällen kör han fyra treåriga hästar i E3-kval på Bergsåker, två åt Jörgen S Eriksson, en åt Raoul Engblom och en åt Emelie Persson.
Därefter är det Bodens STL-tävlingar som gäller på lördagen. Fem hästar åt Robert Bergh väntar. Trion Harper Seabrook, Lome Storm och Geronimo Am deltager i STL-lopp medan Van Gogh Z.S. är med i storloppet Norrbottens Stora Pris med en miljon till segraren.

För Joakim Wallin väntar ett lopp på Örebrotravet på måndag med Akbar.
Därefter ser Joakim fram emot tävlingarna på hemmaplan tre dagar senare. Där startar, om inget oförutsett inträffar, Chiclet samt ostartade Escargot, en treårig valack e Panne De Moteur-Not Yet, med Varenne som morfar.
 - Escargot har övertygat i jobben. Senast igår kväll i ett provlopp då han avslutade 1.16 sista varvet och spurtade in bra över mål.
 - Chiclet får starta med tillägg på 2160 m. Jag tror inte distansen spelar någon roll. Hon var duktig senast och har blivit starkare den senaste tiden. Hon har varit ”fransk i gången” och senast gick hon bra barfota runt om och med ett par lätta boots på frambenen upplyser Joakim Wallin.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*