Kim i Svenskt Trav-Kriterium
Coquaholy och Kim Eriksson i provstart inför försöket till Svenskt Trav-Kriterium. Foto: TR Media.

Kim i Svenskt Trav-Kriterium

Nyss hemkommen från en semestervecka, så svingar sig Kim Eriksson upp i vagnen och kör Coquaholy i Svenskt Trav-Kriterium under lördagen. Vinnaren erhåller ett förstapris på hela fyra miljoner kronor. Treåringen som tränas, ägs och är uppfödd av Roger Walmann startar från spår åtta.

Kim Eriksson har kört Orlando Vici-sonen i fem av hästens 15 starter och har noterats för två segrar, lika många andraplatser och en oplacering.
Segrarna är tagna i ett tvååringslopp i december samt årets upplaga av Sommarfavoriten som avgjordes på Solvalla 25 juli, med ett förstapris på 200.000 kr. I det slagna fältet fanns då två av lördagens motståndare. Ante La Roque (tvåa) och Every Day Elegant som slutade oplacerad med Örjan Kihlström.
En av andraplaceringarna togs vid uttagningsloppet till ”Kriteriet” 9 september, där Coquaholy avslutade under 1.10-strecket bakom vinnande Greensboro Zet som kördes av Örjan Kihlström.

Spårlottningen gav ekipaget spår åtta, då Walmanns häst fick ta det spår som ingen annan ville ha. Otur vid dragningen kulorna som avgör turordningen att välja spår!

Coquaholy har sprungit in drygt 1,1 miljoner hittills i karriären och det placerar han som tredje bäst i loppet. Hästen har vunnit sju av 15 starter i karriären och skall inte nonchaleras trots det besvärliga utgångsläget.

Det blir andra gången i livet som Kim Eriksson kör finalen av Svenskt Trav-Kriterium. För två år sedan fick han chansen bakom Admir Zukanovic-tränade Fire Piston. Från ett lika besvärligt tolftespår slutade det då med en diskvalificering för galopp.

Behöver vi skriva att Kim Eriksson är laddad inför lördagens final? Nej, med två lopp körda på tio dagar så förstår man att 38-åringen är superladdad strax efter kl 18 på lördagskvällen.

Ett stort lycka till, från oss alla runt Mantorp Hästsportarena.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*