Kim Eriksson kör i årets Elitlopp
I fin stil sprintar Best Ofdream Trio undan till en lätt seger i bronsdivisionens STL-final på Solvalla i fjol. Foto: Maria Holmén / TR Bild.

Kim Eriksson kör i årets Elitlopp

Kim Eriksson är en av 16 körsvenner i årets Elitlopp som avgörs på Solvalla kommande söndag. Han kommer att köra den norsktränade Best Ofdream Trio som vann imponerande i årsdebuten. I spårlottningen som avgjordes på söndagen drog ekipaget spår ett bakom bilen!

I fjol då hästen gjorde debut på svensk mark, på Axevalla körde Kim Eriksson Best Ofdream Trio för första gången. Tränare var då Åbylicensierade Admir Zukanovic. Efter två starter i Sverige såldes hästen till Norge och ny tränare blev Erik Killingmo.
Säsongen 2022 gjorde Best Ofdream Trio totalt 17 starter och Kim Eriksson körde hästen vid 16 tillfällen.
Hästen fungerade inte så bra i dom fyra sista starterna 2022 och efter starten 19 november gick hästen till vintervila.
I årsdebuten på Biri lördagen 13 maj fanns Kim Eriksson på plats och hästen vann plättlätt och imponerande på fina tiden 1.11,9a/2100 m.
 - Hästen kändes finare än någonsin och vann mycket enkelt.
 - Jag hoppas han blir inbjuden till några stora lopp den närmaste tiden meddelade Kim efter segerloppet.

Efter vinsten hade Kim inte haft någon precis dialog med tränare Killingmo om kommande start. Därför blev det ett stort ögonblick i söndags eftermiddag då det kablades ut att ”den 16:e och sista häst som blev inbjuden var Best Ofdream Trio”.
 - Ja, det blev en sjuk dag! Jag visste inget om före kl 17.
 - Nästa stora ögonblick blev spårlottningen en halvtimme senare. I slutet fanns spåren 1,2 och 8 kvar som aktuella för hästen. Det blev klackarna i taket när kulan med nr 1 syntes i sändningen!
 - Senare under kvällen kom beskedet att anläggningen på Mantorp hade isolerats, tills dess att provtagningen är klar. Så det var verkligen ”himmel och helvete”…

Nedan presentation av Best Ofdream Trio i en pressrelease under söndagen.
”Det blir norskt på plats sexton till sista söndagen i maj.
Best Ofdream Trio har fått en rosa biljett och därmed är startfältet komplett till Elitloppet 2023.
– Första gången jag såg Elitloppet var 1973 då Ego Boy vann och jag har aldrig varit i närheten av att ha en egen häst med. Elitloppet är det största för en liten norsk tränare och Best Ofdream Trio har både styrka och speed för att vara med. Vi är väldigt glada för inbjudan, säger tränare Erik Killingmo.

Best Ofdream Trio var med i snacket som en tänkbar kandidat redan ifjol efter att ha varit tvåa i Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal, bakom San Moteur. Det blev ingen Elitloppsstart då, men innan året var slut hade han bland annat segrat i Anders Jahres Pokallöp samt noterats för en fjärdeplats i Åbys Stora Pris.

Totalt blev det över 1,1 miljoner kronor insprunget 2022, men efter en problemfylld vinter dröjde det med årsdebuten för Best Ofdream Trio som inte hade synts till på nästan ett halvår då han gjorde årsdebut på Biri Travbana i mitten på maj. Best Ofdream Trio sprintade undan till enkel seger i comebacken på spänstiga ben och efter det intrycket blir det han som tar den sista platsen till Elitloppet 2023.

I TV12 presenterade Solvallas sportchef Anders Malmrot Best Ofdream Trio som sista Elitloppshäst.

– Best Ofdream Trio var en uppstickare ifjol med några härliga uppvisningar och är nu tillbaka i bländande författning. En mycket karismatisk häst som får sitt elddop i Elitloppet, säger Anders Malmrot.”   

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*