Julia och Fightern lyckades bäst igår
Julia Andersson håller alla på avstånd i spurten med Muscle Lane. Årets andra seger på tre försök. Foto: TR Media / Maria Holmén..

Julia och Fightern lyckades bäst igår

Elva Mp-tränade hästar var på turné igår, dessutom ryttaren Julia Andersson (bilden) som var uppe på Solvalla för att rida. Det blev en seger för Julia och ett andrapris för Fighter Marke på Åbytravet, som bästa resultat.

Julia Andersson red Anders Svanstedt-tränade Muscle Lane, för andra gången i rad. Första tillfället var på nyårsafton på Axevalla.
Igår på Solvalla red Julia offensivt när bilen släppte fältet och ekipaget tog hand om ledningen efter 150 m.
Efter en snabb öppning (13,8 första 500 m) sänktes farten och då red Nicole Marsing fram utvändigt med f d Mp-hästen Leon Zon som var favoritspelad. På slutrundan drog Julia undan i spets och två motståndare försökte i spåren i slutskedet av loppet.
Goop-tränade The Primerose med Emilia Leo slutade trea efter en attack 400 m kvar. Jonathan Carre med Floydside Am anföll i början av upploppet men fick denna gång se sig besegrad av Julia Andersson.
Segern var Julias andra för året, på endast tre ritter. Hon var även tvåa i förlustloppet på Romme 6 januari med Stefan Dahl-tränade Ville C.D..
Faktum är att Julia Andersson segerrikast bland alla montéryttare i år tillsammans med Christina A Hande och Emilia Leo. Även i inridna pengar återfinns Julia i ledningen. 60.000 kr var förstapriset igår och starterna innan har inbringat 40.000 kr. Bakom i penningligan finns Emilia Leo på 93.500 kr och Christina A Hande på 90.800 kr.

Fighter Marke bäst av dom fyrbenta
Av dom fyrbenta lyckades Fighter Marke bäst med en andraplats på Åbytravet värd 30.000 kr. Näst bäst var Solkattens Eros med en fjärdeplats på Solvalla, värd 16.000 kr.

Liselotte Carnemar-tränade Fighter Marke spurtade storstilat till en andraplats bakom favoritspelade Indigo, för dagen körd av Thomas Dalborg. Den tioårige Mp-valacken som kördes av Roger Pettersson noterades för fina tiden 1.14,8/2160 m i hästens 106:e start!

Mats Solönhafs Solkattens Eros tog en fjärdeplats, väldigt nära andraplatsen, efter ett starkt slutvarv i spåren tillsammans med Petter Karlsson. Åt ledande Mercenary-J Westholm fanns inget att göra. Insatsen var ändå klart plusbetonad och belönades med 16.000 kr. Tiden blev 1.15,2/2140 m vilket även tvåan och trean i mål fick.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*