Julia och Christel
McGarret och Julia Andersson vann på nytt banrekord på Åbytravet. 1.13,5/2140 m. Jesper Hedqvist tränar. Foto: TR Media.

Julia och Christel

Igår var det kvällstävlingar på Solvalla och Åby. Mp-hästarna hämtade hem två segrar, en på vardera banan. Först ut var Julia Andersson med McGarret (bilden). Elva minuter senare vann Christel Berntsson på Solvalla med As Always Marke.

McGarrets tränare Jesper Hedqvist hade hittat en ovanlig uppgift för sin sjuåring som gjorde karriärens tolfte start i monté. Ett springspår på grunddistansen 2140 m väntade och Julia Andersson prickade starten fint.
Ekipaget återfanns som tvåa runt den första kurvan och efter 700 m forcerades McGarret till ledningen. Öppningen blev 1.14 första kilometern och sist i fältet sladdade det värsta motbudet Maestro Crowe, som gjorde debut i monté. Sjuåringen som tränas av Petri Puro hade Mp-ryttaren Malin Kullberg i sadeln.
På slutrundan fortsatte Julia i ett högt tempo med McGarret som öppnade upp längder ned till förföljarna. Mellan hästar avancerade Kung Edward fram som tvåa inför slutsvängen och Julia slängde en orolig blick bakåt.
På upploppet rycktes örontussarna och McGarret svarade bra. Han speedade 1.11,8 sista 500 m till en lätt seger på nya banrekordet 1.13,5/2140 m vilket var tangerat rekord för sjuåringen.

Förstapriset var 50.000 kr och nu har McGarret tjänat över 1,5 miljoner i karriären. Nio av tolv montéstarter har slutat med seger.
 - Det hade varit kul att prova hästen i Frankrike, men det kan kosta på också!
 - Jag tror att han passar mycket bra på längre distanser. Vi har fler bra hästar i stallet, så det kanske kan bli två som vi åker med i så fall spekulerade Jesper Hedqvist efter loppet.

Tack vare segern klev Jesper Hedqvist över en miljon kronor inkört under året, för första gången i karriären. 1.011.400 kr är siffran efter onsdagen på Åbytravet.

11 minuter senare
Elva minuter senare var det dags för ett lopp på Solvalla där segern gick till Mantorp, även där efter en resolut insats av körsvennen Christel Berntsson.
Med As Always Marke laddades det rejält bakom bilen från ett sjundespår. Tre andra konkurrenter hade samma taktik och det såg för en stund ut som att Magnus A Djuse var på väg till ledningen med Super Gent.
Denne galopperade dock efter 200 m och Mattias Djuse placerade sig då i ledningen med Jujutsu Sisu. Christel Berntsson var dock inte nöjd med positionen utvändigt om ledaren och hon pressade sig till ledningen 650 m.
Här blev varvspasseringen 1.15,7. På slutvarvet anföll loppets favorit Bugatti Hall med Claes Sjöström i spåren när 650 m återstod. Ekipaget tog sig snabbt fram snett utvändigt om ledaren i slutsvängen.
As Always Marke hade dock en pollett sparad och via 1.11 sista halvvarvet stegade han undan till en ohotad seger på nya rekordet 1.15,0a/2140 m.
Detta var tredje segern i hästens åttonde start. Tre lopp har ändat i galopp och i felfri löpning har han inte varit sämre än fyra.
 - Det kändes bra idag. Han blev lite väl pigg och samtidigt är han bakrädd och lite ”tokig”!
 - Han kan bli riktigt bra om han håller sig lugn framöver kommenterade Christel Berntsson i vinnarcirkeln.

Förstapriset var 40.000 kr. Med till Solvalla var också Hulk Marke som slutade tvåa på nya rekordet 1.13,7a/2140 m. Selins hästar har travat in 886.700 kr under 2022.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*