Juli en stark månad för Stefan
Iznogoud Am vinner sitt försök i Sprintermästaren med gott om luft ned till måltvåan. Bild: TR Media Mikael Rosenquist.

Juli en stark månad för Stefan

Stefan P Pettersson har under juli noterat sin bästa månad hittills i år, beträffande inkörda pengar till stallet. Iznogoud Am (bilden) slutade tvåa i Sprintermästaren, efter en försöksvinst. Lika för Comes With Age. Finaltvåa i Dam-SM efter en försöksseger. Även stoet Jest har vunnit imponerande.

Vi börjar med det bästa…

Den fantastiska travaren Iznogoud Am deltog i Sprintermästaren och nämndes som utmanare till den stora favoriten Francesco Zet. Visst blev det en duell.
Efter en imponerande försöksseger med Björn Goop i vagnen, visserligen på ett annorlunda sätt än vad många trodde.
Mellby Jinx blev stekhet och rusade första varvet på 1.08,5. Iznogoud Am togs lugnt den första halvan av loppet och var uppe i tätkänning först i mitten av slutkurvan. Över upploppet kunde Björn Goop finåka till seger på 1.10,5a/1609 m vilket var den snabbast försökstiden. Segern var värd 100.000 kr.

Inför finalen fick Stefan välja spår först och det blev innerspår och sedermera spets. Första 500 m på snabba 1.07,7 och varvning på 1.09,5. Hela tiden med Francesco Zet och Örjan Kihlström snett utvändigt. I mitten av slutsvängen gick ett sus i publiken, Francesco Zet var slagen!?
Nej, kylige Örjan Kihlström hade inte spelat ut sista kortet och sista biten in mot mål speedade ekipaget förbi och tog hand om förstapriset på 1,2 miljoner. Iznogoud Am, Stall Courant AB och Stefan fick nöja sig med hälften. Totalt in 700.000 kr på Halmstad.
 - En andraplats i Sprintermästaren är stort både för mig och alla runt Mantorp tror jag.
 - Vi fick stryk av ett ”monster”. Att min ändå levererar 1.09,7a och att det finns mer att förbättra på hästen imponerar på mig.
 - Nästa start blir på Solvalla kommande tisdag och det ser vi som ett test inför Derbykvalen på Jägersro.

Comes With Age också etta och tvåa
I lördags på Solänget, slutade Comes With Age tvåa i Dam-SM med Agnes Larsson från Eskilstuna.
Försöksvinsten togs på Solvalla och då kom ekipaget till ledningen efter ca 500 m och vann säkert på tiden 1.13,2a/2140 m. Med till finalen från samma försök gick även B.G.Pastor Jonte-Jennifer Persson.

I finalen spetsade Comes With Age enklare men fick istället en pigg Eightdaysaweek-Nelly Melander utvändigt. Tempo var ett ganska jämnt 14-tempo hela vägen. I mitten av slutsvängen var den utvändiga hästen slagen och luckan kom på beställning för Wilma Wallberg med Quantal Quetzal.
Denne gick i närkamp med Mp-hästen och kunde även slugga sig förbi kort före mål, livligt manad av kusken.
 - Ja, det var snöpligt. Dels att vi fick press av ett ekipage som körde överoptimistiskt. Sedan tyckte jag att drivningen som den vinnande kusken gjorde, inte hör hemma i svensk travsport sammanfattade en besviken Stefan P Pettersson.
Ägaren till Comes With Age, Bifirma Stall Mållinjen kunde räkna in totalt 115.000 kr i dom två starterna.

Jest tillbaka som en vinnare
Det treåriga stoet Jest som började med två raka segrar i våras, tog sin tredje seger förra söndagen på Solvalla, efter tre mindre lyckade starter under maj och juni.
Efter en mycket tung inledning i spåren, dessutom i tufft tempo, landade Jest snett utvändigt om ledande Aurelia Express efter ca 850 m. Varvspassering skedde på 1.13,4.
På slutvarvet bevakade Magnus A Djuse sin position utvändigt om ledaren. På upploppet kopplade Jest enkelt greppet på ledaren. Hon fortsatte ända till mållinjen och segrade imponerande på nya rekordet 1.13,9a/2140 m. Ägaren Stall Courant AB kunde räkna in ett förstapris på 60.000 kr.
 - Det var en fantastisk prestation Jest gjorde. Nästan ofattbart bra!
 - Nästa start kan bli på hemmaplan 10 augusti i Breeders Crown-försöket för treåriga ston avrundar en nöjd Stefan P Pettersson.

Image
Image

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

Image

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*