Johanna och Jakob vann lopp
I ohotad stil vann Get Gas med Johanna Lind i sulkyn på Solvalla. Foto: TR Bild / Lars Jakobsson.

Johanna och Jakob vann lopp

Två av Mantorps lovande ungdomar vann lopp i dagarna två. Först ut var Johanna Lind på Solvalla i onsdags med Get Gas (bilden). Dagen efter segrade Jakob Smith med Speedy Star Vicane i Lindesberg. Detta var duons tredje respektive andra årsseger.

Treåriga stoet Get Gas (e Maharajah-Wroom Wroom), som tränas av Stefan P Pettersson hade gjort två starter i karriären innan besöket på Solvalla i onsdags. I dessa lopp, inklusive kvalloppet hade Johanna Lind skött tömföringen på allra bästa sätt. Resultaten en seger i debuten och ett tredjepris på Solvalla 24 april.

Från ett tredjespår i volten var ekipaget bra med i starten och när såväl Dante Kolgjini som Örjan Kihlström fick galopp framför i ingången till första kurvan uppenbarade sig chansen att komma till ledningen för Johanna. Hon utmanades genast av Andreas Lövdal bakom Cadeau som dock fick styra ned (snävt) bakom Get Gas efter ca 400 m.
Efter 1.17,7 första halvvarvet dämpades farten till enkla 1.19,7 första 1000 m. Claes Sjöström insåg faran och avancerade fram snett utvändigt om Mp-hästen med Getting Ok To Land.
Favoriten i loppet, Global Fragance-M A Djuse satt placerad i 3-par utvändigt. Först när nästfavoriten Great Pride, som sinkades med galopp i första kurvan för Örjan, stötte i spåren 750 m kvar anföll Djuse i spåren. Det skulle visa sig var alldeles för sent.

Johanna Lind höjde tempot i täten och stack retfullt enkelt undan till en lätt seger med tre längder på tiden 1.17,2/2140 m. Detta efter en avslutning sista 500 m på 1.13,5.

Förstapriset var 70.000 kr och efter tre starter har Lars & Barbro Svanbergs sto sprungit in 117.500 kr. Det var förstås nöjda miner i prisutdelningen.
 - Det är en fin häst, jag hade en bra känsla då det hade gått bra i två starter innan. Jag satt väldigt nöjd i slutsvängen och det är extra kul att få vinna lopp på Solvalla summerade Johanna efter loppet. Johanna är för övrigt anställd hos unghästtränaren Tobias J Gustafsson på Mantorp.

Get Gas tränare Stefan P Pettersson fyllde i och bjöd på en rolig story kring hästägandet.
 - Det är fantastiskt kul att vinna lopp med en treåring på Solvalla.
 - Ägaren Lars Svanberg som fyllde 80 år i december, har haft en paus med hästägandet. Han kontaktade mig 2022 och ville äga häst igen. Hans önskan var ett sto efter Maharajah.
 - Lars fru Barbro, tyckte att han var för gammal för att äga häst igen. Det är väl inte jag som ska springa kontrade Lars!

Jakob vann på Lindes
Familjen Dahlén/Smith åkte till Lindesberg på Kristi himmelfärds dagen med sexåringen Speedy Star Vicane som gjorde årets femte start.
Trots ett åttondespår bakom startbilen andades kretsen kring hästen optimism och Jakob styrde mycket riktigt till mot ledningen. Efter ca 400 m övertogs befälet och första halvvarvet passerades på snabba 1.12,5. Upp till varvning dämpades farten till 1.15,1.
På slutrundan splittrades fältet upp och Fivetoparkavenue med Daniel Gustafsson, som hade vilat sig i rygg på ledaren ett varv, anföll och uppvaktade runt slutsvängen innan hästen stumnade kraftigt. Speedy Star Vicane höll farten uppe mycket fint och vann loppet med fyra längder. Segertiden skrevs till 1.16,2a/2140 m. Segern i breddloppet belönades med 10.000 kr.
Körande Jakob Smith var nöjd efter segern.
 - Från spår 8 var planen att ladda, ”nu kör vi”! Vi fick lite svar invändigt, men det löste sig.
 - Sedan vi ryckte av skorna och började att köra barfota runt om, för tre starter sedan, så har det gått bra.
 - Hästen kändes väldigt fin i ledningen och vi hoppas han fortsätter såhär framöver sa en nöjd kusk.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*