Johanna Lind tillbaka på Mantorp igen
I fjol var Johanna anställd hos Jägersrotränarna Ola Samuelsson och Joakim Lövgren. Nu är hon tillbaka på Mantorp och kör lopp utan anställning hos någon travtränare. Foto: Mikael Rosenquist / TR Bild.

Johanna Lind tillbaka på Mantorp igen

Johanna Lind vänder hem mot Mantorp igen. Den 27-åriga tjejen har den senaste tiden var anställd hos Joakim Lövgren på Jägersro. Nu väntar studier till hösten och kanske något ströjobb inom travet innan dess.

På kort tid har alltså två utflugna ungdomar inom travet kommit tillbaka till Mantorp. Anledningen är egentligen två saker. Dels ska Johanna satsa på en utbildning till hösten och sedan nämner hon nästan exakt samma sak som lärlingen Jakob Smith påtalade vid hans flytt till Mantorp i början av året.
 - Man måste ju kunna leva på ett normalt sätt och må bra också!

Johanna Lind började sin travkarriär 2013 på Wången utanför Östersund.
Därefter jobbade hon ett flertal år som lärling hos Stefan P Pettersson på Mantorp innan hon i april 2017 bytte arbetsgivare till Markus B Svedberg.
Efter en kort tid på Mantorp 2020, följde hon Jägersrotränaren Patricia Van der Meers resa i trav-Sverige, inkluderat en kort tid på Högstorp i Gammalkil, ned till Jägersro.
Väl i Skåne vandrade Johanna Lind vidare med anställning hos Ola Samuelsson. Förra sommaren togs en anställning hos Joakim Lövgren, som hon nu själv har sagt upp.

Den största anledningen till att Johanna Lind kommer hem till Skänninge är att hon skall studera, med början i höst.
 - Jag hoppas jag kommer in på en distansutbildning inom djurvård. Det kan leda till jobb på olika slags djurkliniker. Såväl häst som andra djurslag.
 - Den närmaste tiden hoppas jag kunna få lite ströjobb inom länet, helst hos någon travtränare.

För dagen på Mantorp har Johanna en K-licens, utan någon anställning. En ren körlicens som amatör.
 - Det passar bra. Det har varit klent med styrningar i början av året och jag hoppas kunna komma ifatt fjolårets siffror då jag nådde årsrekordet 10 segrar. Även inkörda prispengar var bra då.

Vi minns att du vann tre segrar på Mantorp i fjol, varav en dubbelseger med Ola Samuelsson-tränade Chiffchaff och Just Make It.
 - Ja det stämmer. Även min tredje vinnare på Mantorp var en Ola-tränad häst, nämligen Zinfandel. Jag fick vara med i början av Ola Samuelssons fina fjolår sammanfattar Johanna Lind.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*