Joe Dalton vann Breeders Crown-försök
Glada miner efter segern på Jägersro. Skötaren Cecilia Sognemyr, Joe Dalton och Kevin Oscarsson. Foto: Mikael Rosenquist / TR Bild.

Joe Dalton vann Breeders Crown-försök

En försöksomgång i Breeders Crown var placerad på Jägersro under onsdagskvällen. En av BC-vinnarna var Stefan P Pettersson-tränade Joe Dalton som segrade tillsammans med Kevin Oscarsson. På bilden syns hästens skötare Cecilia Sognemyr tillsammans med Joe och Kevin.

Fyraårige Joe Dalton provades nyligen i ett Derbykval, men då fastnade han med krafter kvar, som såg ut att ha räckt till en finalplats i Svenskt Travderby med fritt i tid. Nu kom revanschen drygt tre veckor senare.

Ett innerspår bakom bilen väntade för Mp-hästen som tillhörde loppets mest betrodda. På väg upp till start blev det omstart och det spekulerades bland expertisen om att Joe Dalton var en av dom hästarnas som missgynnades mest över omstarten.
Nu skötte sig Joe Dalton klanderfritt och Father Patrick-sonen sprintade till ledningen. Runt den första kurvan provade Johan Untersteiner rejält med derbytrean Love Keeper, men fick svar invändigt. Första halvvarvet öppnades på mycket snabba 1.08,5. Upp till varvning sjönk tempot och Hans Crebas avancerade fram utvändigt med Finn Palema som dock galopperade efter 900 m.

Km.tiden för första varvet blev 1.12,9. Utvändigt ledaren fanns nu istället Adrian Kolgjini bakom Sunrise. Denne passerades av en attackerande Winner Brodde-Peter Untersteiner under slutvarvet. Ledande Joe Dalton försvarade sig enkelt runt den sista kurvan och i en snabb avslutning (1.10,2 sista 500 m) gled han undan till seger på 1.13,0a/2140 m.

Förstapriset uppgick till 110.000 kr och nu är fyraåringen klar för såväl bronsdivisionens STL-final på Solvalla 14 oktober som semifinalerna i Breeders Crown på samma bana 5 november.

Stall Teamhoppet HB’s fyraåring har en total startprissumma på 921.500 kr, varav 347.000 kr har tagits i år på 11 starter.

Kusken Kevin Oscarsson var förstås nöjd efteråt.
 - Idag hade vi en passande uppgift. Jag hade på känn att det skulle gå bra.
 - Efter omstarten förstår jag att motståndarna ville testa hästen den första biten, men han var fin och reglerbar.
 - Han kändes fin hela vägen berömde en nöjd segerkusk.

Cecilia Sognemyr skötte om allt denna kväll. Transport ned till Jägersro, utselning, lugnande pepp till Joe Dalton efter omstarten och transport tillbaka till Björkhult under sena nattimmar.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*