Joe Dalton till E3-final
Joe Dalton vid seger på Solvalla i mars. Nu väntar E3-final på Örebrotravet 20 aug. Bild: Maria Holmén.

Joe Dalton till E3-final

Försöken i korta E3 kördes på Gävletravet i torsdags. Stefan P Petterssons Joe Dalton (bilden) gick vidare till finalen på Örebrotravet 20 augusti genom en tredjeplats. Vidare till stofinalen gick även Raoul Engblom-tränade Lollo Trot som vann tillsammans med Kim Eriksson i vagnen.

Joe Dalton hade lottats till ett sjundespår bakom bilen, och det var återigen Magnus Jakobsson som körde hästen. Loppet öppnades med en stentuff duell mellan Oh Cean-P Nyström och Combat Fighter-A Svanstedt, som mynnade ut i att den förstnämnda tog spetsen som kostade 1.07,1 första 500 m.
Joe Dalton kunde ansluta i en bra position i 2-par ytter och hade loppets favorit Bedazzled Sox-T Jansson i sin rygg.
I samband med varvning på km.tiden 1.12,5 lyftes Joe Dalton ut i tredjespår. Runt slutsvängen var det tre hästar i bredd och där bakom Bedazzled Sox, mogen för att sätta in slutstöten.
Joe Dalton kopplade grepp i början av upploppet men hade inget svar mot favoriten som speedade till en enkel seger på nya rekordet 1.11,6a/1640 m.
Där bakom utkämpades en hård fight om andraplatsen, och i sista stegen passerade Beenthereseenthat Mp-hästen och tog hand om andraplatsen. Joe Dalton blev trea på nya rekordet 1.12,0a.

 - Det var synd att vi tappade andraplatsen precis innan linjen. Nu fick vi spår tio och det spåret är på övre halvan när det gäller bra spår.
 - Vi märkte i loppet att vår häst var ovan att attackera i spåren runt slutsvängen. Han tappade lite fart och koncentration, för en kort stund.
 - Inför finalen så möter vi förstås trea-fyra riktigt bra hästar. Jag har en del förändringar som är på gång, som första ur-ryckare och kanske även första gång med jänkarvagn. Skorna har jag heller inte bestämt riktigt klurar Stefan P Pettersson.

I finalen på Örebrotravet lördag 20 augusti väntar en miljon på segraren. Nu i försöket fick 25.000 för tredjeplatsen.

I stofinalen får vinnaren också en miljon. Där blev Raoul Engblom en av försöksvinnarna. Detta genom seger tillsammans med Kim Eriksson i sulkyn.
Han fick ett liknande lopp som Joe Dalton inledningsvis, men eftersom Björn Goop pressade sig till ledningen med Jai Alai så förbyttes positionen till dödens efter ca 550 m.
Upp till varvningen hade farten dämpats till 1.13,9 jämfört med öppningen som var 1.11,3 första 500 m.
Runt den sista kurvan såg Kim Eriksson segersäker ut och ekipaget kopplade också greppet på ledaren i början av upploppet.
La Donna spurtade bra för Örjan Kihlström men fick nöja sig med andraplatsen, en längd bakom Axevalla-hästen.
Raoul Engblom kunde räkna hem ett förstapris på 100.000 kr i försöket och segertiden skrevs till 1.12,6a/1640 m.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*