Jerry Riordan i full form mot Elitloppet
En stenhård duell blev det i tredje V4-avdelningen mellan vinnande Vicar och utvändige Starbec’s A.To Z, där hästarna växlade segergrepp flera gånger mellan varandra under det sista halvvarvet. Foto: Magnus Strömsten

Jerry Riordan i full form mot Elitloppet

Det handlade om lunchtrav igår på Mantorp. Men trots att det var lunchtävlingar var klassen på hästarna var riktigt hög och en rad topprestationer fick vi se under dagen.

Det började redan i det första loppet som på förhand var en duell mellan Moneykeeper och Bordeaux S. Den sistnämnde var den klart starkaste och pressade sönder sin värsta antagonist sista halvvarvet. Bordeaux S. travade 10,5 sista halvvarvet och utan att pressas för fullt av Victor Rosleff vann valacken på fina tiden 1.12,3a över medeldistans.
Senare inom V5-spelet vann den körbegåvade lärlingen ytterligare en seger. Nu med Lucifer Boko som hade det bästa spurtkrutet i treåringslopp.
Tränaren till Bordeaux S. och Lucifer Boko är Jerry Riordan som har en enorm form på sitt stall för dagen och har med två Elitloppsdeltagare på söndag.

Eriksson mot Svanstedt
Nästa duell och topprestation kom i det tredje loppet. På V4-spelet var Vicar favorit med Anders Eriksson i sulkyn, men på totalisatorn stod Solvallahästen över 8 ggr insatsen. Vicar övertog ledningen 1.500 meter från mål och ett halvvarv senare kom stallskriket Starbec’s A.To Z., körd av Anders Svanstedt  fram utvändigt. Tätduon körde enormt fort över sista långsidan och den utvändiga hästen kopplade ett grepp. Kommandot återtog Vicar genom slutsvängen, men på nytt tog Starbec’s A.To Z. greppet i början av upploppet. Men Vicar ville inte ge sig utan han kom tillbaka ännu en gång och fick nosen först på mållinjen. Segertiden toppfina 1.12,5a över medeldistans.   

Dubbel till Jägersrotränare
Inom V5-spelet var det Jägersrotränaren Christoffer Eriksson som dominerade med att vinna en dubbel med Digital Races och Rarity A.F. Taktiken var ungefär densamma att ganska tidigt nå ledningen för att sedan spåra ända till mållinjen.
Digital Races vann sin tredje raka seger under maj månad och ser ut som en häst som kan duga även i STL-lopp.

Två hemmavinster
Det blev två hemmavinster i form av Kim Erikssons King Kong och Stefan Dahl-tränade Livi Nam Nam.
Femårige King Kong gjorde andra starten efter en tids paus. Med ett lopp i kroppen visade han ”gamla goda” takter då länsade undan från spets till en mycket enkel seger på topptiden 1.14,4a/2140 m. Fler segrar väntar här.
King Kong vann från spår ett och Livi Nam Nam segrade från spår femton!
Körande Petter Karlsson hittade en fin position i 3-par ytter trots det tuffa utgångsläget. Efter en attack i spåren 700 m kvar var hästen starkast över upploppet och segertiden skrevs till goda 1.14,5a/2140 m.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*