Jepson på väg mot nytt championat
”Ge järnet ända in i kaklet”. I en snabb avslutning avgjorde Mose Eagle (närmast kameran) knappt för Carl Johan Jepson igår vid tävlingarna på Mantorp Hästsportarena. Foto: Magnus Strömsten.

Jepson på väg mot nytt championat

Carl Johan Jepson har de senaste fem åren varit körsvenschampion fyra gånger på Mantorp Hästsportarena. Igår inledde han tävlingsåret med att vinna en trippelseger och kanske kan man redan säga att han kopplade ett grepp om årets championtitel.

Carl Johan Jepson är en av landets främsta catchdrivers. Snabb i tanken och ganska fräck i sitt utövande. Kör ofta med små marginaler och är synnerligen effektiv när han möter lite mindre rutinerade körsvenner.
En av Jepsons vinnare igår var tyskfödda Mose Eagle, ett nyförvärv hos framgångsrike åldersmannen Per Henriksen som har proffslicens på Åby. Stoet fick 800 meter från mål löpa utvändigt om svåraste konkurrenten Albert Zonett som nådde ledningen redan på första långsidan. Men Jepson körde smart och gjorde loppet till en speeduppgörelse och kunde avgöra knappt i en snabb avslutning.
 - Körordern var att ge henne ett rygglopp. Det lyckades vi med till 800 meter från mål när hästen framför bröt ut. Mose Eagle visade att hon var stark och rejäl och har en bra löpskalle, berömde segerkusken.
Carl Johan Jepson två övriga vinnare Ronja Muscles och Lady Kei’Em vann båda från ledningen och ett segerryck i slutsvängen.

Johanna höll bara i sig
På förhand var hemmahästen Woodbank och Johanna Lind störst favorit inom V64-spelet. Men spelet ändrade sig under eftermiddagen och Woodbank blev till slut näst störst favorit streckad på 52%.
Redan efter ett halvvarv avancerade Woodbank framåt mot ledaren och tog över taktpinnen. Duon lämnade sedan konkurrenterna tidigt och vann helt överlägset.
 - Joakim Wallin berättade för mig att hästen var stark. Så jag försökte köra ett jämnt tempo som passade hästen. Det var bara att hålla i sig och den här segern kändes skön, tyckte Johanna Lind efter målgång.

What A Deal trivs i monté
Inom V64-spelet fanns ett montélopp som höll bra klass. Framme i täten låg favoriterna Zinon Dream och Keeponrunning. Bakom smög överraskningen What A Deal och Sofia Adolfsson. 350 meter från mål satte den sistnämnde in stöten och tog sista biten ett säkert grepp på tappre Zinon Dream.
 - Hästen gjorde en femstjärnig insats. På förhand hade jag lite på känn att vi skulle kunna med i tätstriden. Nu fick vi det loppet som man kunde önska sig och hästen tågade på bra hela vägen, ansåg Sofia Adolfsson i segerintervjun.

Ny seger för Saga
Ytterligare en tjej visade sig på styva linan och det var unga Saga Laursen. Hon fick chansen bakom amatörtränade Scary Montreal i den sjätte V64-avdelningen. Valacken gavs ett perfekt lopp i tredjepar utvändigt. 900 kvar gled duon ut i tredjespår och fick rygg att följa. I slutsvängen tog man sig fram till täthästarna och över upploppet kopplade segergreppet.
 - Året har startat bra och hoppas det fortsätter. Idag hade jag bestämt mig att inte sitta fast. Vi fick en bra rygg att följa med bakom och sedan var det bara att köra rakt fram, tyckte den 23-åriga kusktalangen.

Bra kväll för Janne
Amatörtränaren Jan Gustavsson startade två hästar under måndagskvällen. I kvällens första lopp spurtvann det fyraåriga stoet Yatzy Töll i fin stil på nya rekordet 1.17,2/2140 m i sitt livs andra start.
I det avslutande loppet noterades sedan en andraplats med åttaåringen Bandit Frontline. Bägge hästarna kördes av Oskar Svanberg.
Gustavsson kunde vända hem till Skärblacka med 32.500 kr i prispengar.  

Tomas Thell / Roger Elebring.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*