Jeppe segrade med Jokern
Symphonic Joker och Jesper Ljungeskog vinner med gott om luft ned till Aguero. Bild: Foto Tarzan

Jeppe segrade med Jokern

Örebrotravet tävlade under gårdagen och nio Mp-hästar kom till start. En tredjedel av dem tävlade i kvällens första lopp som var ett Juniorchans-lopp. Segern gick till Per K Eriksson-tränade Symphonic Joker med snart 19-årige Jesper ”Jeppe” Ljungeskog i sulkyn.

Förutom vinnaren startade även Kenneth Smith-tränade Aguero körd av Jakob Smith samt Mikael Selin-tränade Bat Marke körd av Christel Berntsson. Duon kom på platserna närmast bakom vinnaren!

Inledningsvis öppnade Aguero bäst och Jakob Smith överlät taktpinnen till Jesper Ljungeskog som öppnade första halvvarvet på 1.12.
På slutvarvet avancerade Allevil Rek fram utvändigt om ledaren men denne galopperade bort sig för Sophia Olsson Jacobsen.
Efter passering första kilometern på 1.13,4 så var fältet rejält uppsplittrat. Endast Aguero var den som kunde följa med i ledarens tempo. Bakifrån rundade Bat Marke klungan och tog sig upp som trea i slutsvängen.
Upploppet ned höll Symphonic Joker tempot riktigt bra via 1.13 sista 500 m. Segern blev till slut överlägsen med sex längder ned till Aguero (14,1a) och nästan lika stor lucka ned till trean Bat Marke (14,6a).
Segertiden skrevs till 1.13,4a/1640 m och segern belönades med 25.000 kr. Ägare och uppfödare är Per Rodert & Christina Nilsson.

Tränaren Per K Eriksson tog årets första tränarseger i hans 16:e start.

För Jesper Ljungeskog var det karriärens fjärde seger. På ett fåtal starter (33 starter) under fyra säsonger har det kommit en seger per år, hittills.

Loppet som alltså var ett Juniorchans-lopp med en startande kusk under 18 år, kan inte visas på atg.se i nuläget, men inom kort kommer reprisen upp på: https://www.atgplay.se/kategori/ovrigt/juniorchans

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*