Jas flög fram till seger med Björling
Sexårige travaren Jas flög fram till seger i debuten för Rikard Björling. Foto: Magnus Strömsten.

Jas flög fram till seger med Björling

Det var årspremiär igår för Mantorp. En hemmaseger noterades genom Jas Som vann i debuten för Rikard Björling. Flera guldkorn fick vi annars se och det som fanns kvar på näthinnan efteråt var toppstammade vinnaren Yankee Dee.

Hemmatränaren Rikard Björling bedriver en liten träningsrörelse med endast fyra hästar på träningslistan. Nyförvärvet Jas kom in i träning i slutet av november och nu var det dags för comeback. Rikard Björling serverade den sexårige travaren en vilsam löpning 3-par ytter under inledningsvarvet.
När 700 m återstod anföll han i fjärdespår och tog sig snabbt fram till positionen utvändigt om ledande Digital Ocean. Upploppet ned kunde Jas springa undan opressad till en lätt seger på tiden 1.15,8a/2140 m. Detta med en avslutning på 1.14 sista 700 m. Antagon AB (R Björling) i Skänninge leasar hästen.
 
En snackhäst
I hela sin karriär har Yankee Dee varit en snackhäst. Hästen inledde karriären hos Johan Untersteiner med en seger som treåring. Fyraårssäsongen blev ett enda misslyckande och på sommaren valde ägaren att flytta Muscle Hill-sonen till Kenneth Haugstad.
Nyligen debuterade valacken för sin tränare med att vinna på ett imponerande sätt. Igår hade Yankee Dee lottats till ett dåligt utgångsläge. Men Kenneth Haugstad gjorde tidigt slag i saken och lämnade fjärdepar utvändigt 1400 meter från mål och tog sig snabbt fram till ledaren och svåraste konkurrenten Bonfire Ås.
Trots att Yankee Dee fick vandra utvändigt såg man tidigt vart segern skulle gå. På upploppet gled Kenneth Haugstads valack lätt förbi och såg inte bottnad ut när han skar mållinjen i den andra V65-avdelningen. Fler segrar väntar för Yankee Dee. Det var den enda favoriten som höll inom V65-spelet.

En explosiv skräll
Skräll blev det i den inledande avdelningen där Je t’Aime Explosiv var starkast över upploppet för lärlingen Andreas Lövdal. Den här valacken har i senaste starterna inte övertygat. Men det syntes redan i värmningen att han igår var på högtändning. Hela 26 ggr insatsen delade vinnaren ut i odds.

Joker Boko vann på 13-tid
Ytterligare en imponerande vinnare fick vi se i den sjätte avdelningen. Här kördes det friskt i framme i täten där favoriten Don’t Be So Shy utsattes för hård press. Det passade perfekt för Joker Boko som attackerade på sista långsidan. Men bra driv i steget skar fuxen mållinjen tillsammans med Jorma Kontio på fina tiden 1.13,5a över kortdistans.

Tomas Thell / Roger Elebring

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*