Iznogoud Am missar finalen
Iznogoud Am vann sitt försök enkelt på Solvalla. Nu är hästen struken till finalen i helgen. Foto: TR Media.

Iznogoud Am missar finalen

Stefan P Pettersson tvingas stryka Iznogoud Am i söndagens Breeders Crown-final. Problem med svullnad vid en tand gör att hästen har fått feber och istället måste uppsöka veterinär. Nu står Mantorps hopp i finalen till Per K Erikssons Lozano Di Quattro som körs av Tobias J Gustafsson.  

Det var i mitten av veckan som Stefan märkte att allt inte stod rätt till med hästens mun. Idag fredag på eftermiddagen kom tyvärr strykningen i finalen som har ett förstapris på 800.000 kr.

– Hästen står med feber och har en svullnad i en tand. Vi vet inte orsaken till det. Det känns fruktansvärt tråkigt men han är inte i närheten av att kunna starta. Vi får åka med honom till veterinären för att ta reda på vad felet är, säger Stefan P Pettersson travronden.se

I finalen för fyraåriga hingstar och valacker finns en annan Mp-häst med. Per K Erikssons Lozano Di Quattro har utvecklats starkt senaste halvåret och Trixton-sonen kvalade in till Breeders Crown-semifinalen i årets sista försök som avgjordes i Bollnäs 11 oktober.
I semifinalen stötte han på Mp-kollegan Iznogoud Am och via en mycket vass avslutning sista 400 m, t o m snabbare än Iznogoud Am, slutade han trea på tiden 1.12,5a/2140 m. I finalfältet hamnade Lozano Di Quattro på ett elftespår bakom bilen. Körande Tobias J Gustafsson får hoppas på ett tufft tempo i täten.

Stefan P Petterssons Jest är också med i en final, den för treåriga ston. Även här med ett förstapris på 800.000 kr. Även Jest är en avkomma till Trixton och stoet tog sig vidare till finalen trots en markförlust kort efter start. Tredjeplatsen togs på nya rekordet 1.13,2a/2140 m tillsammans med Erik Adielsson i vagnen. I finalen kör Björn Goop stoet, för första gången i karriären!

Stefan startar även en häst på lördagens i STL’s bronsdivision. Hipster Am startar från ett åttondespår i volten bakom Björn Goops startsnabba Frodo S.. Erik Adielsson kör hästen. Förstapriset i loppet är 125.000 kr.
På lördagen startar också Andreas Forsberg-tränade Persos Otello i ett stayerlopp 3160 m. Magnus Jakobsson körde in hästen som tvåa i Mantorp senast och han får chansen igen. Förstapriset är nu 100.000 kr.

Femte Mp-hästen som startar i helgen i Eskilstuna är Armani Degato som gör debut för Oskar Svanberg. Den femårige fuxen som tidigare tränades av Svante Båth har startat sporadiskt senaste två åren. Näst senast i oktober 2020 och senaste starten i Bollnäs sommaren 2021. Uppgiften på lördag är ett montélopp. En disciplin som femåringen aldrig har startat i. Rider hästen gör Satu Liitiäinen.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*