Imponerande årsdebut igen!
Liksom i fjol fick Go West Young Man segerdefilera i årsdebut. På Kalmar var det med Stefan Persson i vagnen. Foto: TR Media.

Imponerande årsdebut igen!

Stefan P Pettersson-tränade Go West Young Man gjorde årsdebut i måndags på Kalmartravet – och liksom som fjolårets debut, blev det en imponerande seger!
Femåringen fick ett vilsamt lopp under första delen av loppet, men tog ned den ledande favoriten Cash Valley på ett imponerande sätt.


Från ett fjärdespår öppnade hästen bra för körande Stefan Persson. Framför sig hade Mp-hästen Mega Star-J Wiman som bjöd på en skön rygg första 1400 m av loppet.
Efter en snabb 11-öppning första halvvarvet fick den dansktränade Cash Valley bestämma första varvet till underkant 1.15.

När Stefan Persson anföll 700 m kvar bet det bra i spåren. Go West Young Man tog sig snabbt fram till ledaren och satte klorna i denne runt slutsvängen.
När loppet såg avgjort ut redan 100 m spurtade dock ett par konkurrenter vasst den sista biten och Stefan Persson fick påminna hästen om att hålla farten ända över mållinjen.
Kick The Dust Ås galopperade kort före mål och andraplatsen istället till Image Rapida.

Segertiden för Stall Courant AB’s femåring skrevs till 1.14,3a/2140 m att jämföra med 1.13,5a/2140 m på Solvalla i fjol, då tio dagar senare än vad fallet var i måndags.
 - Det stämmer, han fick ett sjukt bra lopp på rulle i fjolårets årsdebut och sänkte sitt rekord från 1.15,7a till 1.13,5a!
 - Han var minst lika bra i måndags då han fick lite mer spår på vägen och han slog ju en hel del meriterade hästar i Kalmar.
 - Han hade tränat fint inför årsdebuten och var ”färdig” för lopp. Men man känner sig aldrig helt säker.
 - Jag tycker mig se att han har lagt på sig mer muskler efter vinterträningen i min nya backe på gården. Det går nog åt att han fortsätter att utvecklas för varje säsong. 12-tider full väg blir ”vardagsmat” för hans del framöver.
 - Närmast kan det bli ett lopp på Solvalla i slutet av månaden och bronsdivisionen får nog vänta till nästa meeting funderar Stefan P Pettersson.

hero-start-2600x1970px.jpg
logo01.jpg

MANTORP HÄSTSPORTARENA MED HÄSTEN I CENTRUM

Trav- och ridsporttävlingar är givna i kalendern men där finns också andra spännande evenemang.

resthoger.jpg

Boka bord till vår restaurang eller till vår caféläktare. För information om menyer, tider för ankomst, bokning etc.

Samarbetspartners

Image

Email: info@mantorp.travsport.se
Telefon: 0142-825 00

Västerlösavägen 12, 595 58 Mantorp

Om Mantorp Hästsportarena

Mantorp Hästsportarena är en arena i internationell toppklass för hästsport.
Vi är ett Hästcentrum med attraktiv hästsport, trevliga miljöer & spännande evenemang. Vi skapar en plats där hästar och människor mår bra tillsammans och där hästsport kan utövas och upplevas.

 

*Vid tävling/evenemang på arenan förekommer upptagning av ljud & bild i syfte att saluföra arenan.*